Storpublik njöt av Tattoo i Balders Hage

Tattoo i Balders Hage Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Uppskattningsvis mer än 1 500 personer tog sig till Balders Hage i fredags för att njuta av de tre militärorkestrarna från Ystad International Military Tattoo som bjöd Staffanstorpsborna på en pampig konsert i världsklass.

De tre orkestrarna, Grekiska flottans musikkår, Polska flygvapnets musikkår samt Marinens ungdomsmusikkår, inledde var och en för sig redan på Torget och marscherade därefter spelade genom Staffanstorps centrum fram till Balders Hage där de gav varsin konsert mellan kl 14 och 15.30.

Trots ett hotande regn hade en storpublik från både Staffanstorp och grannkommunerna tagit sig till konserten för att lyssna till de skickliga musikkårererna.  Publiken bjöds på repertoarer med stor variation, såväl marscher som populärmusik, spexande militärmusiker och ett och annat sångsolistinslag.

Arrangemanget var ett samarbete mellan Staffanstorps kommun, Sparbanken Skåne och Ystad International Military Tattoo. Samtliga orkestrar deltog i Ystad Tattoo som arrangerades i helgen 6-8 augusti.

Text & Foto:Ivar Sjögren