Programsläpp på Staffanstorps och Hjärups bibliotek

Staffanstorp och Hjärups bibliotek bjuder under hösten in till författarkvällar, föredrag, filmvisning, teaterföreställningar och mycket mer.

Till höstens höjdpunkter hör Augustprisbelönade Kristina Sandberg som kommer till Hjärups bibliotek i oktober för att berätta om sin romantrilogi om Maj och om husmoderns och hemmafruns idéhistoria. Lasse Berg kommer till Staffanstorps bibliotek i november och pratar om hur människan blev människa, sina resor och vad evolutionen kan lära oss. I september ger Alexandra von Schwerin, slottsfru på Skarhult, oss inblick i den dolda kvinnomakten – hur slottsfruar och andra kvinnor genom historien har drivit vårt land framåt, socialt, ekonomiskt och politiskt.

Under hösten kommer även Sophia Callmer, Karin Brunk Holmqvist, Bengt Liljegren och Johanna Stenius att gästa våra författarkvällar i Staffanstorp och Hjärup.

Det händer mycket spännande även för vår yngre publik. Bland höstens nyheter kan nämnas barnhack och teatergrupp på Hjärups bibliotek samt filmverkstad och bokcirkel för barn och deras vuxna på Staffanstorps bibliotek. ÅterSKAPA med sin unika materialbank gästar Hjärup i oktober och höstlovet ger flera tillfällen till skapande. Bland höstens teaterföreställningar återfinns bland annat den numera klassiska bilderbokteatern När Nasse hittar en stol med Kevin Benn, Dockteatern Tre på ett strå och Obanteatern med föreställningarna En stackars liten haj och Det var det fräckaste som båda bygger på riktiga bilderboksfavoriter!

Programmet i sin helhet finns att hämta på biblioteken i Staffanstorp och Hjärup eller som pdf på bibliotek.staffanstorp.se.

Välkommen till en händelserik höst på biblioteken i Staffanstorp och Hjärup!