Skolstart med glädje och glass

I strålande solsken inledde cirka 320 glada skolbarn från Anneroskolan höstterminen på den uppfräschade gamla Bråhögsskolans fina gröna lummiga skolgård.

Rektor Cia Dufwa och nya biträdande rektor Karin Servin Karlsson tog emot alla skolbarn och all personal på skolgården för en glädjefylld skolstart.

– Vi har fokus på kunskap, lärande och utveckling, men vi måste också ha med oss hjärta och mage. Jag ville sätta ord på det jag känner och resultatet blev ett recept som vi döpt till Anneroandan, berättar Cia Dufwa.

Lekfyllt skådespel

Receptet som dagen till ära i all lekfullhet kokats ihop till ett litet skådespel, spelades upp av skolledningen inför barn, föräldrar och personal på skolgården. Ingredienserna består av ett hjärta fyllt av kärlek, tre koppar tålmodighet, en handfull generositet, tre koppar kämparanda, två koppar förståelse, en stor dos skratt och en liten tår.

– Anrättningen kryddas med uppmärksamhet, kramar och komplimanger. Allt blandas samman och strös ut över en hel skoltid, till och med en hel livstid, förklarade de båda rektorerna.
Efter det lilla skådespelet var det dags för dagens populäraste aktivitet när en tutande glassbil rullade in på skolgården och alla barnen bjöds på isglass!

Finaste skolgården

Under tre år framåt ska nu Anneroskolans elever och personal ha sin verksamhet på gamla Bråhögsskolan medan deras nya skola färdigställs.

– Hela skolan är nymålad invändigt, vi får stora fina klassrum, vår vita inredning från Anneroskolan är hitflyttad så barnen känner igen sig, skolgården är uppfräschad, häckarna sänkta och det har röjts bland träd och i planteringar, berättar biträdande rektor Karin Servin Karlsson. Eftersom detta är allmän plats på kvällar och helger städas skolgården varje vardagsmorgon innan barnen kommer till skolan.

– Här har blivit så fint. Detta är nog Staffanstorps kommuns vackraste skolgård, säger rektor Cia Dufwa.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt.