Seniorveckan fyller tio år

Medelpunkten. Foto: Taina Ahola

Seniorveckan i Staffanstorps kommun firar tioårsjubileum i år. Firandet inleds kl. 14 söndagen 13 september med sång och musik, mousserande dryck och tal av socialnämndens ordförande Liliana Lindström och kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson.

– Jubileumsfirandet startar vid Pilegårdens entré om vädret tillåter. Sedan forsätter festligheterna inne på Pilegården med att vi bjuder på en smakbit av Skånska sillaakademiens sillinläggningar och kanske även lite historia om sillen, kaffe och tårta samt musik med Ivar, Rolf och Martin i Husbandet, berättar Taina Ahola som är samordnare på Medelpunkten.

– Tanken är att alla ska kunna mingla och träffa representanter från olika föreningar, Medelpunkten, socialnämnden, Trygghetsresan eller med de andra gästerna.

Delaktighet och samvaro

Seniorveckan fortsätter fram till fredag 18 september med hälsofrämjande aktiviteter som föredrag/information, underhållning, erbjudande, ”prova på” och mycket annat på olika platser i kommunen, där delaktighet och social samvaro främjas.

På måndagen går det att träffa framtida LOV-entreprenörer i Rådhuset och lyssna på vad LOV (Lagen om valfrihetssystem) på särskilt boende innebär.

På tisdagen kan den som vill veta mer om läkemedel höra ett föredrag på Medelpunkten och ett på Bykrogen i Hjärup.

På onsdagen ges tips om hur man kan förenkla sin vardag.

– Nytt för i år är att Bilanpassningen i Staffanstorp har två exempel på anpassade bilar utanför Pilegården på onsdagen. Annat nytt är att du kan prova på sittande yoga eller varför inte boka en tid till gratis läkemedelsgenomgång, säger Taina Ahola.

Mer information

Detta och mer därtill går att läsa i programmet som finns att hämta på Medborgarkontoret, biblioteket och Medelpunkten. Tillkommer fler aktiviteter anslås dessa på anslagstavlan på Medelpunkten.

Den som är intresserad att medverka i Seniorveckan nästa år eller har frågor om Seniorveckan kan höra av sig till Medelpunkten, Pilegården, Torget 7. Ring 046-25 12 99 eller mejla till medelpunkten@staffanstorp.se.

Det går att följa Medelpunkten på facebook.com/medelpunkten och på staffanstorp.se/medelpunkten.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt.