Malmö FF mot Zlatans PSG på storbilds-TV på Torget i Staffanstorp

MFF. Foto: Christian Sonesson

– Vi vill bjuda in alla fotbollsintresserade staffanstorpsbor att se Zlatans PSG mot Malmö FF på en storbilds-TV på Torget i Staffanstorp på tisdag kväll, säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson.

Det är Staffanstorps kommun som står för arrangemanget, med praktiskt bistånd av Sparbanken Skåne, Kyrkheddinge IF och Staffanstorps GIF.

Matchen som visas på Torget är Malmö FF mot Zlatan Ibrahimovics storklubb Paris Saint Germain borta i gruppspelet i Champions League på tisdag 15 september. TV-sändningen inleds kl. 20. Avspark sker kl. 20.45.

– Förslaget kom från en av våra kommuninvånare och jag tyckte det var en både kul och bra idé att försöka genomföra, säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson. Vi gör detta för alla fotbollsälskare i kommunen. Vi har en stark fotbollskultur med nära kopplingar till MFF, inte minst genom MFF-akademin på Hagalidskolan.

Från MFF:s sida ser man mycket positivt på att Staffanstorp visar matchen.

– Malmö FF och Staffanstorp har flera nära samarbeten, inte minst med MFF-akademin på Hagalidskolan. I somras hade vi gruppspel i turneringen Fotboll mot rasism på Staffansvallen tillsammans med Staffanstorps GIF och Kyrkheddinge IF. Att ni nu tar steget ut och visar vår match mot Zlatans PSG på Torget är oerhört kul och uppskattat från vår sida, säger MFF:s kommunikationschef Peter Åhlander.

Prick klockan 20 får fotbollspubliken i Staffanstorp möta en livs levande fotbollslegend och hjälte. Då kommer förre MFF-spelaren Tommy Hansson till oss för en intervju inför publiken om hur det är att spela europeiska matcher på toppnivå. Det var Tommy som nickade in matchens enda mål mot Austria Wien 1979, det kanske viktigaste målet genom alla tider i MFF som tog di blåe till finalen i Europacupen det året.

Sparbanken Skåne bidrar genom att skänka korv och hamburgare som KIF och GIF grillar och säljer. Intäkterna går oavkortat till klubbarnas verksamhet.

Fakta

MFF-akademin är en fotbollsskola på Hagalidskolan i Staffanstorp där eleverna ges möjlighet att utveckla sina fotbollsdrömmar och samtidigt få behörighet att komma in på gymnasieskolans nationella program.

Fotbollsakademin Hagalidskolan Foto:Ivar Sjögren