Fin uppslutning på Torget trots vädret!

MFF_PSG på Torget i Staffanstorp. Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Trots att kvällen inleddes med ett störtregn kom många fotbollsälskande staffanstorpsbor för att se Zlatans PSG mot Malmö FF på storbilds-TV på Torget i Staffanstorp på tisdagskvällen.

– Här måste vara minst 100 personer, sa kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson tidigt på kvällen och sedan kom nästan lika många till och det skapades en härlig fotbollsstämning på Torget med både unga och gamla fotbollssupporters. Det hejades, skojades och pratades fotboll över alla generationsgränser.

Kvällen inleddes med att fotbollslegenden Tommy Hansson intervjuades framför TV-skärmen och berättade om hur det är att spela stormatcher. Han har gjort 190 matcher i MFF-s A-lag och det var han som gjorde målet som tog MFF till finalen i Europacupen 1979.

– Dagens lag hade inte haft en chans mot oss, skojade Tommy.

En rad tävlingar genomfördes, bland annat en frågetävling kring MFF och Zlatan och en rad tävlingar där fotbollspubliken fick gissa första målet, antal hörnor, slutresultat med mera.

Det var Staffanstorps kommun som stod för arrangemanget, med praktiskt bistånd av Sparbanken Skåne, Kyrkheddinge IF och Staffanstorps GIF.

Sparbanken Skåne bidrog genom att skänka korv och hamburgare som KIF och GIF grillade och sålde. Intäkterna gick oavkortat till klubbarnas verksamhet.