Oktober på biblioteken

I oktober är det full aktivitet på biblioteken i Staffanstorps och Hjärup. Tisdag 6 oktober besöker 2014 års augustprisvinnare Kristina Sandberg Hjärups bibliotek för att berätta om husmodern och hemmafruns idéhistoria, med utgångspunkt i sin romantrilogi om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik. Telefonbokning på 046-251594.

Torsdag 14 oktober får du möta en av våra mest folkkära författare på Staffanstorps bibliotek. Karin Brunk Holmqvist delar med sig av sitt skrivande och sina berättelser från Österlen, om krocken mellan gamla och nya tider och insikten att det aldrig är för sent att förändra livet. Telefonbokning på 046-25 12 65 från och med 26/9 kl. 10.

Under oktober månad bjuder biblioteken även på en rad gratis föredrag under rubriken Öppen scen. Kom och lyssna på naturfotograf Göran Johannessons berättelse i ord och bild om Vandringar i skånsk natur, 1 oktober eller Sofia Winges föredrag om järnåldersbosättningen i Uppåkra, 8 oktober.

Oktober månad bjuder också på en hel rad aktiviteter och teaterföreställningar för barn och unga på biblioteken i Staffanstorp och Hjärup. Här finner du programmet i sin helhet.