Kulturnatten jubilerar och förlänger

Fredagen den 23 oktober, 2015 är det dags för Kulturnatten för 20:e året i rad och eftersom det är jubileum blir det ”kulturnatt” även på lördagen, fast på dagen. Kulturnatten sprider sig varje år över Staffanstorp som ett vackert kulturfyrverkeri i fredagsnatten. Det omfattande programmet i år erbjuder något för alla smaker.

Något för alla

Det bjuds på fullspäckade program i Konsthallen, Biblioteket,
Bråhögshallen och Musikskolan. S:t Staffans församling deltar med ett stort program hela fredagskvällen. Det sker aktiviteter på Pilegården, EFS
Betania och Boutique Dermonie. Åstadsgården och Keramikgruppen
har öppet hus. Det blir både konst och musik i Rådhusets foajé och caféteria och här ges även information om de båda trygghetsprojekten
märkDNA samt trygghetsappen Coyards för säkrare grannsamverkan.
Även några av Staffanstorps restauranger deltar aktivt och genomför kulturevenemang kvällen till ära och det arrangeras även en stadsorientering för fordon i tätorten.

Kulturnatt på lördagen

Eftersom det är ett jubileum blir det några timmars Kulturnatt
även på lördagen 24 oktober, fast på dagen. Lördagens aktiviteter
äger rum i S:t Staffans församlingsgård, där musikalen Häxan och Lejonen sätts upp i S:t Staffanssalen, det blir workshops i församlingssalen och fotoutställningens vinnare koras.

Kl. 16 arrangeras som kulturnattsfinal en körfestival när körer och sångensembler från Staffanstorps kommun ger en gemensam konsert.
Kulturnatten är en årligen återkommande tradition arrangerad
av Lions Club Staffanstorp i nära samarbete med Staffanstorps
kommun och S:t Staffans församling.

Se hela programmet>> från tidningen Spegelns specialbilaga.