Ny belysning på gång- och cykelvägar i Staffanstorp

Arbetet med att byta ut belysningen utmed två gång- och cykelvägar mellan Stamvägen och Kronoslättsvägen har påbörjats. Belysningen beräknas stå klar i januari 2016.

Den nya belysningen kommer att ge bättre ljus på stråken då lamporna placeras tätare och det blir modern LED belysning.

Vid ombyggnaden ska stråken vara belysta i stort sett hela tiden, mindre avbrott kan förekomma. Arbetet beräknas vara klart i januari 2016.

Bytet utförs i samarbete med Kraftringen.

Gatulampa Icon från Louis Poulsen. Illustration & licens utanför cc

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.





3 kommentarer till Ny belysning på gång- och cykelvägar i Staffanstorp

 1. Vi är många som använder Vikhemviadukten och efter den på väg mot Grevie är det väldigt mörkt. Kan lite lampor sättas upp där, tack?

 2. Belysnings armaturer är nu uppsatta på cykelvägen från Önsvala till Särslöv/Djurslöv vilket är mycket välkommet. Däremot är bara halva sträckan tänd. När ska ni tända hela? Det har varit så här hela vintern

  Mvh Anders

 3. Hej Bosse
  LED har för och nackdelar, men utvecklingen går framåt och i detta projekt bedömdes fördelarna fler än nackdelarna varför denna armatur valdes.

  Den nya armaturtypen har planglas, istället för som den tidigare som hade kupa, vilket medför att ljusfördelningen blir mer koncentrerad, men samtidigt så är de nya stolparna något högre vilket ger bredare ljusfördelning. Belysningspunkterna är placerade något tätare än de tidigare som stod så glest att det inte blev jämnt belyst på hela stråket. Detta hade behövts även med annan ljuskälla.

  När det gäller upplevelse och bedömning av färgtemperatur så är den subjektiv och individuell. De nya LED armaturerna har färgtemperatur 3000 K. De tidigare högtrycksnatrium har ca 2100 K. (Kvicksilver lampor har ca 3500 K).

  Utbyte och upprustning av belysningsanläggningar sker kontinuerligt där det behövs, men huvuddelen av kommunens belysningsanläggning är inte i behov av upprustning. Vid varje projekt värderas olika parametrar vid val av armatur och ljuskälla och det finns ingen standardarmatur i kommunen.
  Hälsningar
  Kerstin Jensen, Tekniska enheten


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »