Julmarknader i kommunen

Julmarknad. Foto: Stuart Pinfold by flickr

Här kommer tre tips på julmarknader i Staffanstorps kommun! Lördag 5 december kl. 10-15 anordnar Hvilan Utbildning i Kabbarp julmarknad. Onsdag 9 december arrangerar Medelpunkten i Staffanstorp sin traditionella julmarknad kl. 10-14. Den 12-13 samt 19-20 december, kl. 11-17, arrangerar Jakri AB julmarknad i Hjärups Jakriborg.

Kabbarp 5/12

Lördag 5 december kl. 10-15 anordnar Hvilan Utbildning i Kabbarp julmarknad. Här visas och säljs julens alla blommor, inte minst olika varianter av julstjärnor. Det ställs även ut och säljs kransar och keramik samt ett stort utbud av vinterns grönsaker, rotfrukter och grönkål.

Barnen får en egen julmarknad med skojiga aktiviteter som exempelvis att doppa skumtomtar i choklad samt skapa egna nejlikeapelsiner.

Restaurangen serverar soppa, bröd och säljer egna inläggningar av sylt, sill samt hembakt bröd och olika sorters julmat.

Medelpunkten 9/12

Onsdag 9 december arrangerar Medelpunkten i Staffanstorp sin traditionella julmarknad kl. 10-14.

– Alla i hela Staffanstorp är välkomna, säger Kjerstin Lindström på Medelpunkten. Vi bjuder på glögg och pepparkaka.

Kl. 10.30 besöks julmarknaden av barn från årskurs 3 på Anneroskolan som sjunger julsånger. Totalt 21 utställare har anmält sig för att sälja olika typer av hantverk och vävgruppen på Medelpunkten arrangerar ett lotteri där man kan vinna sådant de vävt under året.

Jakriborg, Hjärup 12-13/12 samt 19-20/12

För elfte året i rad är det åter dags för den traditionella och stämningsfulla julmarknaden i Jakriborg i Hjärup två decemberhelger före jul. Den 12-13 samt 19-20 december, kl. 11-17, arrangeras den populära julmarknaden i Jakriborg som hämtat inspiration från populära motsvarigheter ute i Europa.

Här finns en mångfald av utställare inom olika områden, bland annat hantverk som ljusstöpning och keramik, men det säljs även tovade tomtar och juldelikatesser som brännvinssill, ostar, enbärsmust och spettkaka. Aktiviteter som tomtar, och luciatåg varvas under julmarknadsdagarna med riddare, gycklare, ponnyridning i gatorna i den stämningsfulla lilla ”staden” med europeisk medeltidsstämning.

Jakri AB arrangerar, med stöd av Staffanstorps kommun.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt