Förändring angående vårdnadsbidrag

Barn som ritar. Foto och licens: Åsa Siller

Riksdagen beslutade den 18 november att säga ja till regeringens förslag om att avskaffa det kommunala vårdnadsbidraget och att lagen om kommunalt vårdnadsbidrag slutar att gälla den 1 februari 2016.

Riksdagens beslut innebär att Staffanstorps kommun inte kommer att få bevilja några nya ansökningar om vårdnadsbidrag efter den 1 februari 2016. De som ansöker om vårdnadsbidrag före den 1 februari 2016 och där ansökan också gäller tid före den 1 februari kan fortfarande bli beviljad bidrag. Vårdnadshavare som redan uppbär verksamhetsbidrag har rätt att behålla ersättningen bidragsperioden ut.

Mer information om riksdagens beslut finns att läsa här >>

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »