Vinteruppehåll men inte stilla

Huvuddel 1 av Hjärups park – etapp 1 avslutades i december. Arbetet fram till dess har kretsat kring den östra dammen och cykelbanorna, och med facit i hand har allt gått bra. Men bara för att marken är frusen vilar vi inte inne på kontoret.

Huvuddel 2 av etapp 1 planeras nu närmre. Även detta arbete kommer utföras av Peab Anläggning, och det är nu den första delen av parken ska bli färdig. Marken ska bearbetas ytterligare för att få rätt höjder, friluftsscenen ska byggas, bron ska lyftas på plats och träd, buskar och perenner ska planteras. Detta arbete påbörjas någon gång i vår och ska vara färdigt innan 2016 är slut.

Etapp 1 inringat i rött och etapp 2 grönmarkerad. Foto: Håkan Welin Översikt

Vi har också börjat titta på upphandling av projektör på etapp 2 av parken. Gestaltningsprogrammet som togs fram under 2014 ligger som grund för detaljprojekteringen av de centrala och västra delarna av parken. De kommer bland annat innehålla pulkabacke, en mindre damm med brygga samt planteringar av både skog, äng och lund. Etapp 2 är den sista delen av parken, så när den är klar är även parken färdig. Det betyder dock inte att utvecklingen av parken är färdig: lekplats, hundrastgård, utomhusgym och andra aktivitetsytor kommer senare att komplettera parken så att det blir en plats för alla åldrar!

Du kan också följa arbetet med Hjärups park här.

Text och foto: Karl Andersson

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Vinteruppehåll men inte stilla

 1. Hur fungerar det med snöröjning i Hjärup på Åttevägen och i Åttegränd är det isgata och många av oss som bor där är äldre och barnfamiljer.

  1. Hej Kerstin!
   När det gäller gator som Åttevägen och Åttegränd klassas dessa som bostads- och villagator. Denna typ av gata åtgärdas inte förrän det har blivit ett snödjup på ca 10cm.
   mvh
   Pär Larsson, Staffanstorps kommun

 2. Hej!

  Vem ska man vända sig till om man har önskemål om utomhus tennisbanor i Hjärup. Förslagsvis hade det varit toppen om man kunde anlägga i parken som byggs nu.

  MVH
  Martin

  1. Hej Martin!
   Då etapp 2 av Hjärups park närmar sig sitt slut och själva parken börjar bli färdig kommer vi undersöka vad Hjärups invånare vill ha på utvecklingsytorna. Lekplats, hundrastplats och utomhusgym faller sig naturligt i parken, men i övrigt fattas inga beslut om utvecklingsytorna just nu.

   Med vänlig hälsning
   Karl Andersson, projektledare Hjärups park, Staffanstorps kommun