Anneros spontanidrottsplats flyttas

Kommunfastigheter kommer att flytta den spontanidrottsplats som nu rivs i samband med rivningen av Anneroskolan.

I samband med rivningen av Anneroskolan har Kommunfastigheter också påbörjat flytten av spontanidrottsplatsen i anslutning till skolan. Som tidigare lovats kommer en spontanidrottsplats att finnas kvar i området men den flyttas till en annan plats. Kostnaden för den nya spontanidrottsplatsen hanteras av Kommunfastigheter i budgeten för den kommande exploateringen av tomter och skattefinansieras inte.

En ny plats för spontanidrottsplatsen har redan utsetts, mellan Annero förskola och Åttans nya lekplats. I anslutning till den nyanlagda lekplatsen i området kommer också de större barnen nu att kunna leka på en spontanidrottsplats. Den kommer därmed också att ha en fortsatt bra närhet till förskolan och vara en mötesplats för barn i alla åldrar.

Anläggningen av den nya spontanidrottsplatsen påbörjas så snart väderleken medger det.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

8 kommentarer till Anneros spontanidrottsplats flyttas

 1. ”Anläggningen av den nya spontanidrottsplatsen påbörjas så snart väderleken medger det.” Alltså.. Om inte ni märkt det, så har väderleken medgett ett bygge i flera månader nu, ändå syns inget spår av att ni tänkt bygga ny spontanidrottsplats.

  1. Hej Lotta,
   För att hitta en spontanidrottsplats som passar alla, har Staffanstorps Kommunfastigheter tagit fram förslag men låter elevråden välja. När elevråden har valt kommer spontanidrottsplatsen att anläggas.
   mvh Staffanstorps Kommunfastigheter AB

   1. Ditt svar öppnar ju upp för följdfrågor.
    Vilka elevråd? Ska eleverna som går på Hagalid tycka till om en idrottsplats som troligtvis inte ligger i närheten av där dom bor.
    Och när ska detta ske? Är det den här terminen, eller ska det beslutas efter sommarlovet.
    Tyvärr känns det som om ni helt enkelt glömde bort att bygga en ny.

    1. Hej Johan,
     Underlaget skickas till utbildningschef Stina Hansson som i sin tur distribuerar det till elevråden. Det är upp till elevråden att bestämma om de hinner före sommarlovet eller behöver mer tid. Det är inte obligatoriskt att rösta och om alla elevråd vill rösta vet jag i dagsläget inte. Anneroskolan är tillfrågad och valde att inte rösta.

     1. Som jag skrev, det känns som om ni glömde bort det. Varför har ni väntat så länge innan ni gjorde något?
      Ni skrev ju ”Anläggningen av den nya spontanidrottsplatsen påbörjas så snart väderleken medger det.” Hur länge hade väderleken varit bra innan ni kom på den nya lösningen? Om man läser ditt svar så låter det som om ni inte ens har skickat något till elevråden än.

   2. Du får ursäkta, men det där svaret är en ren och skär bortförklaring. Redan när jag reagerade tidigt i år fick jag ett samtal från er. Platsen var vald, eller ja.. Ni la iaf upp en karta och illustration på hemsidan. Jag blev erbjuden att sitta med när den nya planen skulle tas fram. Han jag pratade med då sa att det borde bli i mars. Detta bevisar än en gång att den här kommunen tänker på allt annat än barnen. Tragiskt!

    1. Hej Lotta,
     Tanken är att barnen skall rösta om vilken spontanidrottsplats de önskar. Den processen är inte klar men så snart beslut är taget bygger vi idrottsplatsen.

 2. ”Kommunfastigheter i budgeten för den kommande exploateringen av tomter och skattefinansieras inte.” Det känns lite som om ni försöker släta över slöseriet med pengarna.
  Kommunfastigheter är ju ett kommunägt företag, alltså är det kommuninvånarnas pengar som kommer spenderas.


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »