Webbplatsen tar ännu ett steg framåt…

Verktyg. Illujstration: Alva Esping

Hösten 2015 inledde vi  vårt arbete med att ta Staffanstorps kommuns webbplats ännu ett steg framåt, genom att utveckla webben efter de tips och synpunkter vi har fått in under de senaste åren. Resultatet ser du nu! 

Under den närmaste tiden kommer vi att arbeta med webbplatsen på ”baksidan” vilket du kanske kommer att märka i form av störningar av olika slag, vi ber dig därför ha överseende med detta.

Vad har vi gjort?

Vi har gjort en användaranalys, tittat på besökarnas beteende på webben, deras kommentarer, tagit till oss inkomna synpunkter och har analyserat sök- och besöksstatistik. Utifrån detta underlag har vi arbetat med struktur, tydligare ingångar, enklare navigering och vi har haft ambitionen att minska antalet ”klick”. Förutom strukturförändringen har vi även förbättrat söken. Vi fortsätter med tillgängligheten i fokus. En offentlig webbplats kan aldrig någonsin anses vara klar, utan måste ständigt förändras för att möta besökarnas behov.

Hur fungerar det?

Meny och navigering är utformad som tidigare efter att kunna anpassa sig både till dator, mobil och platta.

 • Menystrukturen fungerar via pilar upp och ner.
 • För muspekaren över ingångarna för att snabbare hitta rätt.
 • Vill du söka klicka på Sök uppe till höger.

Om webbplatsen >>

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

6 kommentarer till Webbplatsen tar ännu ett steg framåt…

 1. Jag tycker ärligt talat inte sidan blivit bättre. Den har inte blivit sämre, men absolut inte bättre. Då är det ju ganska meningslöst att göra om den.
  Det som ni borde förbättra är hur nyheter och kommentarer syns. Så som det är nu så kan man se 4 nyheter och 5 kommentarer på 1:a sidan. Om det sen publiceras fler nyheter eller kommentarer så ”försvinner” de gamla. Naturligtvis finns de någonstans på hemsidan, men det är inte det lättaste att hitta en nyhet eller en kommentar när man inte vet vilken avdelning det publicerades i.

  1. Hej Johan!
   Vad synd att det vi har gjort inte faller dig i smaken. Om du trycker på en nyhet, vilken som helst, så ligger nyhetsarkivet där i högerspalten. Där kan du se nyheterna månad för månad, men de är inte sorterade efter avdelning. Dessutom kan du se de tre senaste nyheterna inom samma område i högerspalten, när du är inne på en nyhet. Kommentarer har vi hela tiden visat fem åt gången, förutom att du kan se alla kommentarer på respektive nyhet/sida. Vi tar till oss dina synpunkter, webbplatsen fortsätter att utvecklas.
   Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 2. Den ser fantastisk ut, bra jobbat!! Grattis!!

  1. Tack Mattias 🙂
   Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 3. Snyggt jobbat. Enkel och ren!

  1. Tack Sven 🙂
   Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »