Webbplatsen tar ännu ett steg framåt…

Verktyg. Illujstration: Alva Esping

Hösten 2015 inledde vi  vårt arbete med att ta Staffanstorps kommuns webbplats ännu ett steg framåt, genom att utveckla webben efter de tips och synpunkter vi har fått in under de senaste åren. Resultatet ser du nu! 

Under den närmaste tiden kommer vi att arbeta med webbplatsen på ”baksidan” vilket du kanske kommer att märka i form av störningar av olika slag, vi ber dig därför ha överseende med detta.

Vad har vi gjort?

Vi har gjort en användaranalys, tittat på besökarnas beteende på webben, deras kommentarer, tagit till oss inkomna synpunkter och har analyserat sök- och besöksstatistik. Utifrån detta underlag har vi arbetat med struktur, tydligare ingångar, enklare navigering och vi har haft ambitionen att minska antalet ”klick”. Förutom strukturförändringen har vi även förbättrat söken. Vi fortsätter med tillgängligheten i fokus. En offentlig webbplats kan aldrig någonsin anses vara klar, utan måste ständigt förändras för att möta besökarnas behov.

Hur fungerar det?

Meny och navigering är utformad som tidigare efter att kunna anpassa sig både till dator, mobil och platta.

  • Menystrukturen fungerar via pilar upp och ner.
  • För muspekaren över ingångarna för att snabbare hitta rätt.
  • Vill du söka klicka på Sök uppe till höger.

Om webbplatsen >>