Vårstädning i Hjärups buskage

 

I dagarna inleds arbetet med att föryngringsbeskära flertalet buskage i Hjärup. Dessa har lämnats att växa fritt under flera år och de har därför blivit vildvuxna och mer utbredda än vad som varit tänkt från första början.

Beskärningsarbete kommer ge oss friskare och mer välmående buskage då vi inte bara får bort dött växtmaterial och förvedade grenar utan också stimulerar tillväxt genom beskärningen. Detta betyder dock att det kommer se tråkigt ut i början av växtsäsongen, men buskarna kommer igen med friska skott och kommer vara relativt tätvuxna redan nästa år.

Det är inte alla buskage som omfattas av detta, vissa sparas helt och får agera tillflyktsort för fågel- och djurliv. På det sättet får vi en mer spännande och varierad levnadsmiljö.

De av er som har buskage i direkt anslutning mot era fastigheter och därmed blir mer direkt berörda kommer få en lapp i er brevlåda med information om när arbetet påbörjas.

Text: Karl Andersson

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »