Parkeringsvakter införs 1 mars 2016

Staffanstorps kommun inför från och med 1 mars 2016 parkeringsövervakning för att tillse att gällande parkeringsregler efterlevs. Kommunen anlitar ett privat vaktbolag för att hantera parkeringsövervakningen.

Parkeringsvakternas uppdrag är att arbeta utifrån de lokala trafikföreskrifter som finns, samt utifrån Trafikförordningen för att uppnå god trafiksäkerhet, tillgänglighet och framkomlighet. Vaktbolaget kommer åka runt och övervaka de gator och områden som kommunen beställer övervakning på.

Här kan du också läsa mer om vad som gäller vid parkering i kommunen.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Parkeringsvakter införs 1 mars 2016

 1. Hej ,vi bor på Åttevägen 24 i Hjärup idag den 2november 2019 har vi fått perkingsböter på vår bil .Jag är handikappad och har tillstånd för detta men får inte ha detta i bilen när den är parkerad där vi bor .Jag tycker detta är för dåligt att skriva på lappen att bilen står i ”terräng” när den står på gatan och där är staket .Bilen står i rätt körriktning och vi har alltid parkerat bilen på denna plats under de 40år vi har bott här .Denna plats är där många på gatan som besöker lekplatsen och så vidare. Tacksam för svar !mvh Kerstin Nilsson

  1. Hej!

   Parkeringsvakten har vid tillfället gjort bedömningen att ni har parkerat i terräng och har då satt en parkeringsanmärkning – precis som du nämner. Om det är så att ni anser den vara felaktig måste ni bestrida den enligt den informationen som är på baksidan av anmärkningen. Jag kan inte gå in på enskilda ärenden utan det är upp till Polisen att hantera ert bestridande och besluta om anmärkningen är korrekt eller felaktig.

   Med vänlig hälsning
   Henrik, trafikingenjör. Staffanstorps kommun.