Vatten- och avloppsarbete på Kerstis väg i Hjärup

VA-verket utför renoveringsarbete på vatten- och avloppsledningarna på Kerstis väg i Hjärup. Arbetet påbörjas onsdagen den 16 mars och kommer att pågå fram till den 31 maj.

Berörda fastigheter är informerade via brev.

Arbetet utförs i samarbete med NCC Constructions Sverige AB.
Har du några frågor kontakta Sven Horndahl 070-201 75 71.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

6 kommentarer till Vatten- och avloppsarbete på Kerstis väg i Hjärup

 1. Vattnet är missfärgat, bor på Nils väg. Är det tjänligt, har någon ledning skadats vid arbetet? Det fräser i ledningarna som om det finns luft i ledningen.

  1. Hej Ann!
   Missfärgat vatten beror på att vi utför luft- och vattenspolning i området. Det är inget problem att dricka vattnet, spola en stund först sedan försvinner färgen och luften i ledningen.

   Vänligen Stefan Lundström, Staffanstorps kommun

 2. Bra att man byter ledningar. Inte lika kul att man ställer byggbodar på fotbollsplanen och spärrar av denna så att barnen inte kan spela på den nu när våren kommer. Hur tänker man här?
  Jonny Eklöf

  1. Hej
   När det gäller etableringen på fotbollsplanen kommer denna att pågå i cirka två månader och därefter återställas i ursprungligt skick.

   Med vänliga hälsningar
   Pär Larsson, Gatuingenjör

   1. Två månader är lång tid nu när det äntligen är möjligt att använda fotbollsplanen. Hade med fördel sett att planen istället hade blivit omgjord till multiplan. Det finns många barn och ungdomar i detta område som hade uppskattat det.

    Vänligen Anna Eklöf

    1. Hej Anna!
     Det finns en spontanidrottsplats vid Hjärupslundsskolan, ungefär 560 meter från den grusplan frågan gällde.
     Med vänlig hälsning Karl Andersson, Staffanstorps kommun