Wienercafé i konsthallen

Torsten Östergrens Wienerensemble Foto & Licens:http://www.austrianfriends.se/Torsten/

Söndagen den 20 mars kl. 17 får man en liten känsla av det sjungande och dansande Wien i Staffanstorps konsthall. Torsten Östergrens Wienerensemble bjuder på musik och sång från det gemytliga Wien med Strauss, valser, operetter med mera.

Ensemblen, som genomförde ett flertal konserten kring nyår, består av fem musiker, violin, cello, klarinett, piano med Niclas Nyman på accordeon.

Med sig har de sångsolisten Annika Fransson som är född och uppvuxen i Helsingborg. Hon har gått på Musikkonservatoriet i Wien där hon studerade opera, operett och solosång.Hon har haft engagemang runt om i Europa och även i Japan.  Nu bor hon återigen i Helsingborg och anlitas flitigt som sångsolist.

Ledare är Torsten Östergren som dirigerar sin ensemble, likt herrarna Strauss, med violin och stråke samtidigt som han själv spelar med i ensemblen. Han är stehgeiger på äkta wienskt manér.

Entré: 100 kronor och då ingår kaffe. Förköp 046-25 12 66 eller konsthallen@staffanstorp.se.

Ensemblen har bland annat gästat Folkets Park i Malmö, Liseberg och Stora Teatern i Göteborg, Tivoli i Köpenhamn, Skansen, Grand Hotel i Lund. De har även medverkat i radio och TV.

Arr. Kultur & Fritid Staffanstorps kommun i samarbete med PRO Staffanstorp.

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »