Seniorer som lär av varandra

På Medelpunkten arrangeras just nu en studiecirkel för användare av läsplattor. Seniorerna lär av varandra och alla är välkomna att delta.

Att lära av varandra är studiecirkelns verkliga essens. Det har nio seniorer i Staffanstorp tagit fasta på och skapat en egen studiecirkel för läsplatteanvändare.

– Vi har ingen regelrätt lärare utan vi delar med oss till varandra av de kunskaper vi redan har. Alla deltagare hjälps åt, en del kan mera och en del mindre, berättar Ingrid Dahlberg som samordnar cirkeln. Studiecirkeln sker i Studieförbundet Vuxenskolans regi, är kostnadsfri och inleddes i januari i år. Än så länge har cirkeln nio deltagare. Hittills är sex träffar planerade men det kan bli fler. Deltagarna har olika skäl till att de vill lära sig mer på sina läsplattor.

– Jag är helt nybörjare på paddan, säger Axel Heichlinger. Det var ett behov helt enkelt. Jag är språkintresserad och vill komma ut i världen med den här läsplattan.

– Jag har en son utrikes. Att skypa var det första jag lärde mig och nu kan jag använda plattan även till litet annat, säger Kerstin Andersson.

– Alla här kan något som inte de andra kan. Vi sysslar med bildkonst på våra läsplattor, vi har bara haft dem i fyra-fem månader, säger tvillingsystrarna Margareta Andersson och Rut Larsson. Idén till en studiecirkel föddes då det arrangerades en cirkel i läsplatteanvändning under seniorveckan 2014 på Medelpunkten.

– Då var jag med och blev uppdaterad, berättar Ingrid Dahlberg. Många i min vänskapskrets undrade sedan om vi inte kunde starta en ny cirkel och här är vi nu nio stycken. Finns det fler intresserade är de välkomna att höra av sig.

Mer information

Du kan mejla till Medelpunkten så sätter de dig i kontakt med studiecirkeln.

Text:Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt