Kim W. Andersson ställer ut i konsthallen

Söndagen den 10 april öppnades utställningen med originalteckningar av Kim W. Andersson i Staffanstorps konsthall. På utställningen visas originalteckningar ur samlingen Love Hurts och serieromanen Alena.

Klockan 13.15 hälsade Margareta Pauli, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, välkommen och kl.13.20 invigningstalade Fredrik Strömberg, ordförande i Seriefrämjandet.

Kim W.Andersson har växt upp i Staffanstorp. Efter några år på reklambyrå gick han på Serieskolan i Malmö. Idag är Kim W. Andersson en av Sveriges mest intressanta och framgångsrika serietecknare. Han arbetar i genren ”romantic horror”  där världen är vacker, skrämmande, komisk och totalt absurd.

Hans serieroman Alena har blivit filmad och visades på filmfestivalen i Sitges i Spanien i höstas. Nu till hösten kommer den att visas på svenska biografer.

2011 mottog Kim W.Andersson Svenska Seriefrämjandets Adamsonstatyett med motiveringen: Kim W. Andersson är en lysande verbovisuell berättare. Hans romantiska skräckserier i novell- och romanformat erbjuder engagerande personporträtt och en rikedom av sinnrika story- och bildidéer”.

Utställningen i Staffanstorps konsthall pågår 10 april-22 maj 2016.