Kim W. Andersson ställer ut i konsthallen

Söndagen den 10 april öppnades utställningen med originalteckningar av Kim W. Andersson i Staffanstorps konsthall. På utställningen visas originalteckningar ur samlingen Love Hurts och serieromanen Alena.

Klockan 13.15 hälsade Margareta Pauli, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, välkommen och kl.13.20 invigningstalade Fredrik Strömberg, ordförande i Seriefrämjandet.

Kim W.Andersson har växt upp i Staffanstorp. Efter några år på reklambyrå gick han på Serieskolan i Malmö. Idag är Kim W. Andersson en av Sveriges mest intressanta och framgångsrika serietecknare. Han arbetar i genren ”romantic horror”  där världen är vacker, skrämmande, komisk och totalt absurd.

Hans serieroman Alena har blivit filmad och visades på filmfestivalen i Sitges i Spanien i höstas. Nu till hösten kommer den att visas på svenska biografer.

2011 mottog Kim W.Andersson Svenska Seriefrämjandets Adamsonstatyett med motiveringen: Kim W. Andersson är en lysande verbovisuell berättare. Hans romantiska skräckserier i novell- och romanformat erbjuder engagerande personporträtt och en rikedom av sinnrika story- och bildidéer”.

Utställningen i Staffanstorps konsthall pågår 10 april-22 maj 2016.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »