Hållbarhetsstipendium till bibliotekarie

Bibliotekarien Emelie Ljungberg i Hjärup har fått ett hållbarhetsstipendium på 5 000 kronor från Hutskåne för sitt projekt Liblab som är en workshop mot resursslöseri för barn mellan sju och femton år.

Workshopen har genomförts varannan tisdag på Hjärups bibliotek. Emelies ambition är att lära barn och unga matlagning, samt att fixa, laga och tillverka sådant de behöver som en motkultur mot överflödssamhället.

Stipendiet ska användas till att starta en databas som ska kunna fungera som ett idé- och materialbibliotek.

– Jättekul att medarbetare i Staffanstorps kommun får ett pris för arbete med hållbar utveckling, säger Marie-Louise Folkesson, klimatstrateg på Staffanstorps kommun och styrelseledamot i Hutskåne.

– Detta betyder att vår kommun blir sedd ur ett hållbarhetsperspektiv och det gör oss också mer uppmärksamma på att ta tillvara våra resurser i högre grad än i dag.

Hutskåne är en förkortning av namnet Hållbar utveckling Skåne, en partipolitiskt obunden ideell förening som vill främja dialogen mellan olika aktörer i regionen kring hållbar utveckling av gemensamma miljöer och hållbar social utveckling i det skånska samhället.

I styrelsen sitter representanter för Lunds universitet, Sveriges lantbruksuniversitet, Lunds stift, LRF, länsstyrelsen, Sparbanken Syd, EON, kommunförbundet samt de tre kommunerna Malmö, Trelleborg och Staffanstorp.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »