Storsatsning på ”unga ledare”

Staffanstorps kommun och Skåneidrotten tycker att ungdomar och unga är en stor tillgång för idrottsföreningar och att deras inflytande i föreningar generellt ska öka. Därför gör vi nu en storsatsning på”unga ledare” tillsammans. Ansök senast 13 maj!

Utbildning

Steg 1 består av att utbilda cirka 20 ungdomar mellan 15-20 år i ledarskap. Ungdomarna åker på internat och utbildas i utbildningen Unga ledare från Skåneidrotten. Utbildningen består förutom av ledarskap också föreningskunskap, värdegrundsfrågor, att möta nya människor med mera. Utbildningen följs upp med workshop och coachning i Staffanstorp. Är du en ung ledare och är intresserad läs mer här och ansök (senast 13/5) >>

Lovverksamhet

Steg 2. Det två första veckorna på sommarlovet hålls lovverksamhet som är en öppen verksamhet för alla ungdomar i kommunen. I denna verksamhet ska det undersökas om Unga ledarna (från steg 1) kan vara ledare i formen för sommarpraktik. Nyanlända ungdomar bjuds även in till lovverksamheten och får därmed tillfälle att integreras med etablerade ungdomar i kommunen. Personal från fritidsgårdarna håller i denna verksamhet.

De nya unga ledarna håller i en sport- och kulturskola

Steg 3. De nya Unga ledarna håller i en sport- och kulturskola. Tanken är att föreningar kommer att ha prova-på verksamhet främst för nyanlända ungdomar och möjligtvis etablerade ungdomar i kommunen. Aktiviteterna hålls av de nya unga ledarna med hjälp av personal från fritidsgårdarna och/eller föreningen. Med fördel hålls dessa aktiviteter vardagar mellan kl. 15-17 eller helger.

Målet är att både nyanlända och etablerade ungdomar ska inspireras att fortsätta aktivera sig i föreningslivet efter steg 2 och steg 3. De nya unga ledarna ska inspireras att anta föreningsledaruppdrag i föreningslivet.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »