Försköningsarbete i Balders Hage

Balders hage är Staffanstorps stadspark. Parken är mycket fin på insidan, men den behöver mer inbjudande entréer. Så under våren kommer vi att ge parken ett nytt ansikte utåt. Arbetet påbörjas i slutet av vecka 17 och beräknas vara klart i slutet av vecka 22.

Vi tar bort de buskage och vallar som ligger i sydväst mot Valhallavägen och perennrabatterna som ligger precis vid ingången mittemot Folkets Hus. Buskaget vid Bragevägen kommer fräschas upp, men kommer fortfarande fungerar som lekbuskage i anslutning till lekplatsen. Istället för de gamla perennplanteringarna ska det planteras nya vid Valhallavägen, och en ny klippt häck ska rama in parkens södra och östra kanter på ett mer ordnat vis än de befintliga vallarna gör.
Karta över arbetsområdet hittar du här.

Arbetet kommer att utföras i samarbete med Väla Mark & Trädgård.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »