Skräpplockardag på Mellanvångens förskola

Onsdagen den 20 april var det dags för Mellanvångens förskolas årliga skräpplockardag, vilken startade med teater i den renoverade lekhallen. Några av pedagogerna spelade upp en omgjord version av bockarna Bruse där de sorterade och slängde skräp.

På väg till Återvinningen blev bockarna Bruse kontrollerade av trollet så att de slängde skräpet på rätt ställe. Barnen var delaktiga i föreställningen och kunde hjälpa till.

Efter teatern gick barn och pedagoger ut på skräpplockarjakt. Barnen fick handskar och påsar från ”Håll Sverige rent”. Solen värmde gott och vi hittade mycket skräp. Mest nöjda var barnen då de hittade godispapper. När flera påsar var fulla samlades vi på gröningen där det bjöds på hamburgare och sugrörsdricka. Alla barnen fick dessutom ett diplom.

Text: Mellanvångens förskola