Skräpplockardag på Mellanvångens förskola

Onsdagen den 20 april var det dags för Mellanvångens förskolas årliga skräpplockardag, vilken startade med teater i den renoverade lekhallen. Några av pedagogerna spelade upp en omgjord version av bockarna Bruse där de sorterade och slängde skräp.

På väg till Återvinningen blev bockarna Bruse kontrollerade av trollet så att de slängde skräpet på rätt ställe. Barnen var delaktiga i föreställningen och kunde hjälpa till.

Efter teatern gick barn och pedagoger ut på skräpplockarjakt. Barnen fick handskar och påsar från ”Håll Sverige rent”. Solen värmde gott och vi hittade mycket skräp. Mest nöjda var barnen då de hittade godispapper. När flera påsar var fulla samlades vi på gröningen där det bjöds på hamburgare och sugrörsdricka. Alla barnen fick dessutom ett diplom.

Text: Mellanvångens förskola

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »