Ryttarbyns förskola får nytt tillagningskök

Glädjeropen ekade på Annero och Trekantens förskolor när vi fick klartecken från politikerna om att vår nya förskola Ryttarebyn ska få ett ombyggt tillagningskök.

Det betyder mycket för oss att vi får fortsätta servera god, näringsriktig och hemlagad mat. Varierad husmanskost tillagad från grunden är vad barn och pedagoger bjuds på.

Maten tillagas av våra fantastiska kockar Carina och Joakim med hjälp av Sofi. Att få mat som är tillagad med kärlek är en fröjd för både magen och ögat. När doften sprider sig i korridoren och ute på gården av nylagad mat och nybakat bröd kurrar det lite extra i magen och aptiten vaknar till.

Maten är en viktig del för vår förskola, den ger oss energi att upptäcka, utforska, leka, lära och växa. Att ta tillvara på måltiden som en pedagogisk stund och tid för samtal i lugn miljö sätter vi värde på. Måltiden är ju så mycket mer än bara äta.

Vi har alla ett stort ansvar för att skapa en grund för ett långt och hälsosamt liv för våra barn. Barnens första fem levnadsår är en tid då kroppen växer och utvecklas i en snabb takt och det är också den tiden då grunden för våra matvanor läggs.

Tillsammans arbetar vi i Staffanstorps kommun för att skapa sunda matvanor och matlust hos barnen på deras egen matresa genom livet!

Text:Linda Malmberg