Se filmen ”Den unge Zlatan” i Staffanstorp

Den unge Zlatan. Foto Stefan Berg

Tisdagen den 10 maj kl.19 kommer före detta landslagsmålvakten och numera idrottspsykologen Caroline Jönsson hit i samband med visningen av den nya dokumentärfilmen ”Den unge Zlatan” av Fredrik Gertten och Magnus Gertten. Kvällen inleds med en föreläsning av Caroline Jönsson. Därefter visas filmen som sedan följs av diskussion och samtal mellan publiken och Caroline Jönsson.

Före detta landslagsmålvakten Caroline Jönsson har gjort allt inom fotbollen. Med 80 landskamper, 13 SM-medaljer, deltagande i flera OS, VM, EM och med erfarenhet som ledare och tränare med mera har hon en unik bredd inom fotbollsvärlden. Numera är hon idrottspsykolog och vet hur det är att ha allas blickar på sig och kunna prestera på topp.

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges främste fotbollsspelare genom tiderna. Historien om Rosengårdsgrabben är en framgångssaga utan motstycke i svensk idrottshistoria. Men resan från Malmö till världens strålkastarljus var allt annat än självklar.

”Den unge Zlatan” är filmen om hur Zlatan från Rosengård blev ”Ibra” med hela världen! En kaxig supertalang, lika karismatisk som briljant, men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på plan. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för att slå sig in i fotbollens finrum. En stenhård kamp både på och utanför planen.

Bröderna Gertten följde Zlatan under två år i Malmö FF, under den uppmärksammade övergången till Ajax och den första tiden i Holland. Detta tillsammans med nyfilmade intervjuer med medspelare, motspelare, tränare och andra som stod Zlatan nära, har resulterat i ett närgånget och personligt porträtt.

Filmen visas i hörsalen, Staffanstorps bibliotek. Det är fri entré, men för att veta att lokalen räcker till behövs en föranmälan på 046-25 12 66 eller via mejl till Agneta Samefors. Kvällen beräknas sluta tidigast kl. 21.30.

Arrangörer är CineSkåne i samarbete med Kultur & Fritid Staffanstorps kommun och fotbollsföreningarna i kommunen.