12 maj börjar visningar i Uppåkra

Uppåkra utgrävningsplats Foto och Licens uppakra.se

För er som är intresserade av Uppåkra arkeologiska utgrävningsplats börjar deras allmänna visningar på torsdag 12 maj. På fredag firas barnens dag mellan klockan 10-12 då Arkeologiskolan håller öppet.

Tirups örtagård håller öppet sitt café i Uppåkra från klockan 17. Klockan 18 börjar visningen.

Detta kommer att ske varje torsdagskväll under maj månad. Övriga visningstider hittar du här>>

Barnens dag

På fredag är det barnens dag på Uppåkra arkeologiska utgrävningsplats. Detta firas genom att de håller öppen sin Arkeologiskola mellan klockan 10-12, där barn får prova på att gräva som en arkeolog. Gratis inträde. Tirups örtagård håller öppet sitt café i Uppåkra klockan 10-14 och serverar pannkakor för de fikasugna.

Utställning

Det finns numera en ny utställning på Uppåkra Arkeologiska Center. 3D-scanning av fynd har gjort det möjligt för dig att se och röra på kopior av de fynd som en gång hittats på Uppåkra arkeologiska utgrävningsplats. Kopplat till detta kan du se intressanta filmer och testa på att själv göra din egen guldgubbe.

Varmt välkomna!

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »