12 maj börjar visningar i Uppåkra

Uppåkra utgrävningsplats Foto och Licens uppakra.se

För er som är intresserade av Uppåkra arkeologiska utgrävningsplats börjar deras allmänna visningar på torsdag 12 maj. På fredag firas barnens dag mellan klockan 10-12 då Arkeologiskolan håller öppet.

Tirups örtagård håller öppet sitt café i Uppåkra från klockan 17. Klockan 18 börjar visningen.

Detta kommer att ske varje torsdagskväll under maj månad. Övriga visningstider hittar du här>>

Barnens dag

På fredag är det barnens dag på Uppåkra arkeologiska utgrävningsplats. Detta firas genom att de håller öppen sin Arkeologiskola mellan klockan 10-12, där barn får prova på att gräva som en arkeolog. Gratis inträde. Tirups örtagård håller öppet sitt café i Uppåkra klockan 10-14 och serverar pannkakor för de fikasugna.

Utställning

Det finns numera en ny utställning på Uppåkra Arkeologiska Center. 3D-scanning av fynd har gjort det möjligt för dig att se och röra på kopior av de fynd som en gång hittats på Uppåkra arkeologiska utgrävningsplats. Kopplat till detta kan du se intressanta filmer och testa på att själv göra din egen guldgubbe.

Varmt välkomna!