Inställt samrådsmöte den 18 maj om nya skolan

Norra skolan planområde. Foto: Ortofoto

Samrådsmötet som tidigare annonserats skulle äga rum den 18 maj klockan 18 är inställt. Mötet ställs in eftersom förvaltningsrätten fattat beslut att upphäva kommunstyrelsens beslut angående byggnation av en ny skola i norra Staffanstorp, med hänvisning till att detta bör beslutas av kommunfullmäktige.

Kommunen kommer att överklaga förvaltningsrättens beslut.

Samrådsmötet gällde detaljplan för del av Gullåkra 1:159 med flera, skola i norra Staffanstorp.

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

5 kommentarer till Inställt samrådsmöte den 18 maj om nya skolan

 1. Det är ungefär nu som ni i kommunen borde ta ett steg tillbaka och tänka på barnens bästa framför er själva. En skola som skulle stått klar lagom till min son skulle börja 1a klass kommer stå klar tidigast när han börjar på mellanstadiet. Jag föreslår att ni backar några steg och återgår till ursprungsplanen med att bygga upp skolan där den är bäst för barnen – på samma tomt där Anneroskolan låg från början.

  1. Hej Lotta!
   Förhoppningsvis kommer inte planerna för skolan att försenas så mycket. Se svaret ovan till Karl.
   Vänliga hälsningar
   Sofia Tjernström, planarkitekt, Staffanstorps kommun

   1. Du missar min poäng. Hela den här detaljplanen och flytten till Trekanten är tragisk. Placeringen är den sämsta tänkbara och det är nu kommunen borde ta sitt ansvar och inse att det inte är försvarbart att bygga en så pass stor skola på en sån liten yta och i ett så pass trafikerat område. Jag kommer aldrig kunna låta mina barn gå till skolan själv t.ex.

 2. Oavsett vilken inställning man kan ha haft till skolbygget är det märkligt att kommunen nu lägger tid på att överklaga trots att rätten lämnat sitt tydliga besked.

  Varför, i hela friden, lägga tid på överklagande istället för att fatta rätt typ av beslut? Inte bara verkar det som att kommunen menar sig stå över lagen, dessutom blandas ännu fler rättsinstanser in i soppan -helt i onödan eftersom detta är något kommunen kan reda ut själv genom rätt beslutsordning.

  1. Hej Karl!
   Kommunen kommer att överklaga förvaltningsrättens beslut då kommunen har en annan uppfattning och vill få frågan prövad. Parallellt kommer dock beslutet om byggnation av skola i norra Staffanstorp att tas upp i kommunfullmäktige. Detta för att inte försena byggplanerna.
   Mvh
   Sofia Tjernström, planarkitekt; Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »