Hagalid Pride på Hagalidskolan

Hagalid Pride Foto: Johannes Nielsen

Idag fredag den 20 maj anordnar elevrådet Hagalid Pride. De vill uppmärksamma allas rätt att vara vem man vill. Elever har färgat håret och har kläder i regnbågens färger dagen till ära.

Gabriel Olsen, Snædís Vestmann Hróðvarsdóttir, Amalia Degler och Axelina Karlsson har ordnat Hagalid Pride, vi fick en kort pratstund med eleverna och här är vad de tycker och varför de har dragit igång Hagalid Pride:

– Det har varit en process att få igenom Hagalid Pride och vi har kommit överens med lärarna om att anpassa lektionerna och prata om till exempel historia, olika begrepp och samhällsfrågor. Vi ser att lärarna tar egna initiativ och hjälper oss med detta.

– Hagalid Pride kommer att bli ett återkommande dag varje år på Hagalidskolan där vi också hissar Prideflaggan.

– Hela skolan är dekorerad med ballonger i olika färger och med olika budskap om varför vi gör detta i regnbågens färger. Anledningen är att vi elever har upplevt homofobi och tycker att alla har lika värde. Alla får tycka om vem man vill.

– Vi kan inte ändra på vad alla tycker men vi kan ju informera så att alla har en chans att förstå. Det handlar ju mycket om okunskap och vi vill bredda kunskapen i samhället. Skolan är ju en del av samhället.

 

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »