Kungörelse – Två timmarsparkering för tunga fordon i Staffanstorp och Hjärup

Staffanstorps kommuns lokala trafikföreskrifter om förbud att parkera fordon inom området Staffanstorp och området Hjärup. LTF nr: 1230 2016-0001 och LTF nr: 1230 2016-0002

Den 12 februari 2016 beslutade Miljö och samhällsbyggnadsnämnden i Staffanstorps kommun med stöd av 10 kapitlet 1 § andra stycket 17 och 10 kapitlet 3 § första stycke trafikförordningen (1998:1276) att tunga fordon får parkera högst två timmar i följd på samtliga vägar inom området Staffanstorp och området Hjärup som framgår av kartorna.

Tillåtelsen ger inte rätt att stanna eller parkera där det är förbjudet att stanna eller parkera enligt trafikförordningen (1998:1276). Dessa föreskrifter träder i kraft den 1 april 2016 då Staffanstorps kommuns lokala trafikföreskrifter LTF nr 1230 2010-0200 och LTF nr 1230 2010-0201 och från den 29 november 2009 upphör att gälla.

Miljö och samhällsbyggnadsnämnden

Kungörelsen publiceras även i StaffanstorpsAktuellt med utdelningsdag 2-3 juni 2016.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

8 kommentarer till Kungörelse – Två timmarsparkering för tunga fordon i Staffanstorp och Hjärup

 1. Det verkar inte finnas någon som övervakar detta beslut.
  Varje eftermiddag/kväll /natt står det en stor lastbil parkerad på Lagerlöfsväg……Vem har hand om tillsynen?Det är väl ingen mening att ha en bestämmelse utan att någon ser till att det följs?

  1. Hej Eva-Britt,
   Denna övervakning sköts av parkeringsvakterna.

   Stadsbyggnadskontoret, Trafik

   1. Då finns det ju bara ett problem, det finns inga parkeringsvakter!
    Varför fortsätter ni låtsas som om det pågår parkeringsövervakning i kommunen? Ett par veckor i Mars fanns det parkeringsvakter, men inte nu längre.

    1. Hej Johan

     Vi har svarat dig flera gånger om vår parkeringsövervakning och det du skriver stämmer inte. Du är fortfarande välkommen att boka in ett besök hos oss och ta del av våra dokument om vår parkeringsövervakning.

     Med vänlig hälsning
     Pontus Borgstrand, Stadsbyggnadschef

     1. Ja ni har svarat på det många gånger, men era svar stämmer inte. Detta är ett öppet forum, varför ska jag boka in ett möte hos er? Skriv istället här:
      1. Vilket företag är det som genomför parkeringsövervakning?
      2. Hur många gånger har detta företag varit ute och kontrollerat bilar?

      Ni har lurat i folk att det pågår en regelbunden parkeringsövervakning, och det gör det inte. Det kan vara så att ni tjänstemän/politiker är i tron att det pågår, men då borde ni bryta kontraktet med detta företag som ni inte vill nämna. Hur kan det stå bilar felparkerade varje dag på S.Lundavägen utan att enda bil får en bot? Hur kunde jag själv ha min bil parkerad i nästan 9 dagar på Storgatan utan få en bot?

   2. Och när jobbar dem här i Staffanstorp/Hjärup?
    Är det upphandlat en tjänst eller?

    1. Hej Eva-Britt

     Parkeringsövervakningen är upphandlad enligt gällande regelverk och är fördelad med cirka tjugo timmar per månad.

     Med vänliga hälsningar
     Pär Larsson Gatuingenjör

     1. Påtalar ni då den informationen till dem?
      Patrullerar de bara i centrum?Eftersom den bestämmelse har gällt sedan april är det ju konstigt att detta inte har uppmärksammats på snart 3 månader….


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »