Musik, EM-fotboll, allsång och skördefest!

Stor irländsk musikfestival i Jakriborg, storbildsvisning på Torget av Sveriges matcher i EM-fotbollen, allsång och skördefest i Balders Hage! Det händer mycket i sommar i Staffanstorps kommun.

Det bjuds på många fler spännande upplevelser och kulturhändelser under sommaren i Staffanstorps kommun än vad som listas nedan. Här finner du hela vår evenemangskalender.

Sveriges Nationaldag, 6 juni

Kl. 13.15 Staffanstorps Musikkår spelar på Rådhustorget. Kl. 13.45 Avmarsch från Rådhustorget med Staffanstorps Musikkår och Staffanstorps Sportdrill. Kl. 14 Inmarsch i Åstradsgårdens trädgård där programmet fortsätter. Vid dåligt väder äger firandet rum i S:t Staffans församlingsgård. Här kan du läsa mer >>
Arr: Kultur-och fritidsnämnden i Staffanstorps kommun, Staffanstorps Hembygdsförening och S:t Staffans församling.

EM-fotbollen på storbild

I juni arrangeras EM i fotboll i Frankrike. Men även på Torget i Staffanstorp blir det fotbollsfeber. Samtliga EM-matcher med svenska fotbollslandslaget visas på Torget där vi riggar upp en storbilds-TV, bänkar och grilltält. KIF och FC serverar hamburgare, korv, läsk och vatten. Först visas grundspelets tre matcher och om Sverige går vidare visas även landslagets vidare öden på Torget. Cirka 250 sittplatser.

 • Måndag 13 juni kl. 18: Sverige-Irland.
 • Fredag 17 juni kl. 15: Sverige-Italien.
 • Onsdag 22 juni kl. 21: Sverige-Belgien.

Arr. Staffanstorps kommun, FC Staffanstorp, Kyrkheddinge IF och Staffanstorps Handel.

Irländsk festival 17-18 juni

Den populära irländska festivalen med livemusik arrangeras för femte året i rad i Jakriborg, freedag till lördag kl. 13-24. I år består huvudnumret av den berömda irländska dans- och musikgruppen Celtic Steps från Killarney. Den irländska duon Brian Friel & Loughy uppträder och det bjuds på irländsk folkmusik av svenska musiker de båda kvällarna. Mat och dryck serveras på torget som vanligt.
Arr: Killarney och Staffanstorps kommun Henry Lee restaurang AB, Hjärups Bageri och Jakri AB.

Midsommarfirande 24 juni

Staffanstorp: Balders Hage

Från kl. 13 majar vi midsommarstången och därefter är det dans och roliga lekar för barn. Det blir porslinskrossning, lotterier och ankdamm samt försäljning av midsommarkransar, korv och glass med mera.
Arr. Lions Club Vikingen & Kultur & Fritid Staffanstorps kommun.

Hjärup: Scoutparken

Kl. 14 Vi klär midsommarstången. Kom gärna med blommor och grönt och hjälp till. Kl. 15 Vi dansar och leker. Festen avslutas med långdans.
Arr. Hjärups byalag & Uppåkra IF.

Allsång i Balders Hage

Torsdagen den 11 augusti kl. 18-21 tuffar Linda Lundqvist och Allsångståget åter in i Balders Hage. Det blir en kväll för både picknick på filtar, fällstolar eller de bänkar som ställs fram. Hemvärnsgården har en separat serveringsdel framför scenen. Det blir quizz, allsång och även annan musikunderhållning.
Arr. Staffanstorps kommun.

Skördefesten i Balders Hage

Den 10 september kl. 10-16 är det åter dags för Skördefesten i Balders hage. En härlig lördag med fokus på våra landsbygdsentreprenörer, odlare och gröna näringar och allt gott som erbjuds på landsbygdens härliga smörgåsbord. Levande djur, barnaktiviteter, musikunderhållning, prisutdelning.
Arr: Staffanstorps kommun i samarbete med Uppåkra, Business Port, LRF med flera.

Fler evenemang i sommar

Här listar vi de största av sommarens evenemang inom kommunen. Evenemangen arrangeras av Staffanstorps kommun om inget annat anges.

Fredag och lördag 3-4 juni

Staffanstorps Motorfestival, en motorfest för hela familjen med uppvisningar, cruising, rally, drifting, stuntshow och festkväll.
Arr: staffanstorpsmotorförening.se

Onsdag 22 juni kl. 12.15

Lunchkonsert i konsthallen. Fredrik Schützer spelar pianoverk av Beethoven, Ravel och Victoria Borisova-Ollas.
Efterföljande workshop med LIMUS kl. 13.15 för dig som spelar piano, från åtta år.
Arr. Staffanstorps kommun.

Söndag 4 september kl. 15

50-års minnesutställning för Theodor Jönsson (1888-1966) invigs på Kulturforum Esarp, ett av landets få helt bevarade konstnärshem, under rubriken ”Kulturforum Esarp, en oslipad diamant”.
Arr. Staffanstorps kommun.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »