Seniorveckan – möjligheternas vecka

Invigning. Foto: Taina Ahola

– Är du senior och känner att du vill engagera dig, är du intresserade av att medverka med aktiviteter för seniorer så är Seniorveckan en fantastisk möjlighet, uppmanar Taina Ahola.

Seniorveckan är en årlig händelse i Staffanstorp kommun som varje år besöks av mellan 2 500 till 3 000 seniorer. Årets seniorvecka börjar den 18 september kl. 14 med bland annat tal av Socialnämndens ordförande Liliana Lindström och underhållning. Seniorveckan pågår vecka 38 fram till fredag den 23 september.

– Jag har träffat flera nyinflyttade och nyblivna pensionärer som berättar att de funnit sin aktivitet tack vara denna vecka säger Taina Ahola.

Seniorveckan är en vecka med många möten med både gamla och nya vänner, prova på aktiviter, föredrag, musikunderhållning, fika med mera på både Medelpunkten och andra platser i kommunen.

– I år har vi valt att ha ett tema som handlar om ”Minnet”. Vi kommer att ha någon föreläsning om demens/minnet och andra aktiviteter i ämnet. Vi hoppas även på ett deltagande av Hälsovalsenheterna, säger Taina Ahola.

Idéer mottages

– Veckan är en manifestation av det stora engagemang som finns för seniorerna och de äldre inom Staffanstorps kommun. Vi hoppas att alla som varit med tidigare år kommer i år igen och vi vill även gärna uppmana till exempel dig som tidigare har funderat på att medverka men inte kommit och du som har en idé som du vill prova att höra av dig. Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att få engagera sig. Vi håller på att göra programmet just nu men än finns det utrymme för fler aktiviteter och idéer.

Du som har en idé, hör av dig till Taina Ahola senast den 27 juni på 046-251537 eller via taina.ahola@staffanstorp.se. Tidigare seniorveckoprogram hittar du på www.staffanstorp.se/medelpunkten.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »