Våga prata om minnesproblem

Ramslök i Sockerbruksparken. Foto: Lisbeth Svensson

Hösten 2016 startar Minnenas cirkel i Staffanstorp. Cirkeln riktar sig till personer som upplever att de har minnesproblem samt till personer som befinner sig tidigt i sin demenssjukdom.

Under cirkelns gång ges möjlighet att träffa andra i liknande situation, för hjälp och stöd i vardagen.

Cirkeln kommer att pågå under cirka ett halvt till ett år och innehåller olika teman, till exempel information om olika minneshjälpmedel och olika träningsformer.

Under seniorveckan finns cirkelledarna tillgängliga på Medelpunkten vid olika tillfällen för frågor och möjlighet att anmäla sig.

Vill du veta mer?

Den som vill veta mera redan nu kan kontakta Susanne Bresby, silviasjuksköterska, på 046-25 12 09, susanne.bresby@staffanstorp.se eller äldrepedagog Katarina Sandberg, 046-287 17 98, katarina.sandberg@staffanstorp.se.

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »