Stor investering till Staffanstorp

Verdions logistikanläggning. Illustration från ArenaProjekt i Sverige AB

Staffanstorps kommun säljer åtta hektar (80 000 kvm) mark till Verdion, en stor investerare och utvecklare av fastigheter med fokus på logistik och lagerbyggnader på det europeiska fastlandet.

Affären gjordes upp under torsdagen (9 juni) och köpeskillingen blev 22,7 miljoner kronor. Bygglov är beviljat och redan efter helgen inleds arbetet med att bygga en stor logistikanläggning. En tysk bil- och motorcykeltillverkare planerar för ett stort reservdelslager i Staffanstorp som ska serva den nordiska marknaden.

Verdion kommer att satsa närmare 200 miljoner kronor i den 27 000
kvadratmeter stora anläggningen. I slutet av maj 2017 beräknas anläggningen vara färdig för att tas i drift och beräknas skapa arbete för 100-120 personer.

– Etableringen visar på några av Staffanstorps styrkor, nämligen dels det goda företagsklimatet som råder här, dels det fantastiska läget, med närhet till Malmö, Köpenhamn och Kontinentaleuropa säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Marken är belägen precis norr om väg 11 och strax väster om Västanvägen. Kommunen har under många år arbetat med att få en etablering som passar tomtens karaktär.

– Det känns väldigt bra att vi nu kommit i mål och säljer den här tomten. Vi har under en längre period letat efter rätt köpare, vilket vi nu funnit. Det innebär att Staffanstorp får en stor investering till kommunen, med ett antal nya arbetstillfällen, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Verdion har option på ytterligare 17 000 kvadratmeter kommunägd mark.

– Vi har reserverat mark och Verdion har alla möjligheter att växa ytterligare i Staffanstorp, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »