Härlig EM-stämning på Torget!

EM-fotboll på Torget. Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Det rådde glad och uppsluppen fotbollsstämning på Torget i Staffanstorp på måndagskvällen när Sverige mötte Irland i EM-fotbollens första match. Mer än 200 staffanstorpare trotsade den småkyliga kvällen och kom till Torget för att njuta av matchen och heja fram Sverige tillsammans med familjen, vänner, grannar, ungdomar och barn.

Alla generationer, unga som gamla, samsades om bänkarna och viftade med de svenska flaggorna. En hel del var utklädda i svenska färger och många hade målat svenska flaggan på kinderna.

I grilltältet stod representanter för värdklubbarna Kyrkhedding IF och nya Staffanstorps FC och sålde nygrillade hamburgare, korv, läsk, kaffe, varm choklad, godis och popcorn. Bakom arrangemanget står Staffanstorps kommun tillsammans med de båda fotbollsklubbarna. Sportringen hade skänkt priser till kvällens tävling ”tippa matchresultatet” vars vinnare meddelas per telefon.

På fredag 17 juni och onsdag 22 juni är det åter dags för EM-fotboll på storbild på Torget. Klockan 15 börjar fredagsmatchen mellan Sverige och Italien och nästa onsdag klockan 21 möts Sverige Belgien. På storbilds-TV på Torget i Staffanstorp.

Alla Staffanstorpsbor hälsas välkomna till Torget för att vara med och heja fram vårt landslag!

Text: Ivar Sjögren