Staffanstorp åttonde bäst i landet på klimatanpassning

Höjeå Foto: Anita Wallin

I den årliga undersökningen från IVL Svenska Miljöinstitutet kom Staffanstorp på åttonde plats. Vårt långsiktiga arbete med klimatanpassningsåtgärder, främst vad avser våra åar och vattendrag, har gett resultat.

Kommunerna spelar en viktig roll för att klimatanpassa Sverige då vi har ett stort ansvar för att genomföra konkreta åtgärder och implementera klimatanpassningsarbetet.

Resultaten från undersökningen har legat till grund för en jämförelse och rankning av kommunernas arbete. Syftet är att undersöka hur långt kommunerna har kommit i sitt anpassningsarbete och uppmärksamma goda exempel.

Källa: IVL Svenska Miljöinstitutet.

Klimatanpassning 2016 – så långt har Sveriges kommuner kommit.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »