Irländsk folkmusikfestival i Hjärup 17-18 juni

För femte året i rad bjuder i helgen Staffanstorps kommun på en genuin irländsk folkmusikfestival med fri entré på torget i Jakriborg i Hjärup.

Det blir två fantastiska dagar med massor av musik och dans med både irländska och svenska musikgrupper.

På scen

Huvudnumret är en stor dans- och musikshow med berömda Celtic Steps som flugit in från Killarney på Irland för att medverka i den irländska festivalen i Hjärup. Publiken får även möta duon Brian Friel och Kieran O´Loughlin från Irland, samt de båda skickliga lokala skånska folkmusikgrupperna Ápagaget från Lund med omnejd som bjuder på sina tolkningar av den irländska musikskatten, samt Local Eedjits från Röstånga som bjuder på irländsk folkmusik på skånska. Även på eftermiddagarna blir det irländska toner med en trubadur i serveringen.

Gratis kurs i irländsk dans

Alla dansintresserade bjuds på kostnadsfri danskurs på torget i Jakriborg kl 15 på lördagen. Danslärare är inga mindre än de professionella dansarna i irländska Celtic Steps som lovat att lära ut den irländska danskonstens hemligheter.
Serveringarna på festivalstorget är öppna kl 13-24. Alla är välkomna, både Staffanstorps-medborgare och alla andra som gillar irländsk folkmusik. Pågatågen stannar nära festplatsen.

Regntak

Den irländska festivalen arrangeras utomhus, men med tanke på regnrisken har arrangören i år skaffat in ett par hundra kvadratmeter tälttak till publikområdet.

Program

Festivalsplats: Torget i Jakriborg

Fredagen 17/6
Från kl 13. Trubadur i serveringen
Kl 17-19 Brian Friel och Kieran O´Loughlin. Irländsk folkmusik

Kl 19 Invigning. Därefter: Celtic Steps, Killarney. Stor irländsk musik- och dansshow

Kl 21-23.30 Ápagaget, irländsk folkmusik

Lördagen 18/6
Från kl 13. Trubadur i serveringen
Kl 15. Lär dig dansa irländskt! Fri danskurs med världsdansare i Celtic Steps!
Kl 17-19 Brian Friel och Kieran O´Loughlin. Irländsk folkmusik
Kl 19 Celtic Steps, Killarney. Stor irländsk musik- och dansshow
Kl 21-23.30 Local Eedjits. Irländsk folkmusik på skånska

Arrangeras av Staffanstorps kommun i samarbete med Killarney på Irland, Jakri AB, Henry Lee Restaurang AB samt Hjärups Caféteria & Lunchrestaurang

Fredag 17/6 kl 17-18: Irländsk företagsafterwork
På fredagen arrangeras även en afterwork för svenska företagare som vill få veta mer om näringslivet i Killarney. De får möta Kate O´Leary, ordförande för Killarney Chamber of Commerce samt Sean O´Grady från Killarney Town Twinning Committee.

Företagsafterworken arrangeras av Business Port och Staffanstorps kommun.

Frågor:
Staffanstorps kommun: Patrik Runesson, ansvarig för vänortskontakterna med Killarney,  0709-351215 eller Ivar Sjögren, projektledare 0705-157801,