Vernissage i konsthallen söndagen den 19 juni

Anna Rochegova visar måleri, teckning och grafik med motiv från Österlen, New York och Indien. Utställningen öppnas på söndag den 19 juni. Klockan 13.10 hälsar Magnus Lunderquist,1:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, välkommen. 

Klockan 13.15 invigningstalar konstnär Tonie Roos. Konsertpianist Julia Sigova spelar under vernissagen.

Anna Rochegova är född i Moskva 1953. Hennes mor var konstnär och fadern arkitekt och pianist. Under åren 1971-1978 var Anna Rochegova
elev vid Surikovinstitutet som tillhör den ryska konstakademin i Moskva.1995 flyttade Anna Rochegova med sin svenske man Lars Cederholm till New York och livet där inspirerade till både porträtt-och landskapsmåleri. Efter sju år i New York var det dags att bryta upp igen och flytta till Sverige, till Malmö och  Maglehem och hitta ett nytt sätt att måla.

Anna Rochegova arbetar främst med måleri, men också med litografi, teckning och collage. Hon har haft separatutställningar i Moskva,
St Petersburg, New York och i Sverige. Hon har också medverkat i många grupputställningar. Hon säger att:

Jag är övertygad om att konsten kan hjälpa människor att hitta sin andlighet. Detta är visionen för min konst.Från naturens symfoni lär jag mig att spela min egen musik med ljus och färg. Här finns ingen ände! Alltid mer att förstå och att uppnå, alltid ett intensivt medvetande om hur naturen sakta blottlägger sina hemligheter för mig.”