Vernissage i konsthallen söndagen den 19 juni

Anna Rochegova visar måleri, teckning och grafik med motiv från Österlen, New York och Indien. Utställningen öppnas på söndag den 19 juni. Klockan 13.10 hälsar Magnus Lunderquist,1:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, välkommen. 

Klockan 13.15 invigningstalar konstnär Tonie Roos. Konsertpianist Julia Sigova spelar under vernissagen.

Anna Rochegova är född i Moskva 1953. Hennes mor var konstnär och fadern arkitekt och pianist. Under åren 1971-1978 var Anna Rochegova
elev vid Surikovinstitutet som tillhör den ryska konstakademin i Moskva.1995 flyttade Anna Rochegova med sin svenske man Lars Cederholm till New York och livet där inspirerade till både porträtt-och landskapsmåleri. Efter sju år i New York var det dags att bryta upp igen och flytta till Sverige, till Malmö och  Maglehem och hitta ett nytt sätt att måla.

Anna Rochegova arbetar främst med måleri, men också med litografi, teckning och collage. Hon har haft separatutställningar i Moskva,
St Petersburg, New York och i Sverige. Hon har också medverkat i många grupputställningar. Hon säger att:

Jag är övertygad om att konsten kan hjälpa människor att hitta sin andlighet. Detta är visionen för min konst.Från naturens symfoni lär jag mig att spela min egen musik med ljus och färg. Här finns ingen ände! Alltid mer att förstå och att uppnå, alltid ett intensivt medvetande om hur naturen sakta blottlägger sina hemligheter för mig.”

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »