Nära 200 såg Sveriges sista match på Torget

Det blev Sveriges sista match i EM-fotbollen, men de cirka 200 staffanstorpare som slöt upp på Torget hade en härlig kväll tillsammans i alla fall med god och glad stämning hela kvällen.

Vädret var gott, det var varmt i luften och Torget fylldes snabbt av fotbollsälskare strax innan matchen började. Den lockande hamburgardoften låg tät och det var som vanligt eldsjälarna i KIF och Staffanstorps FC som grillade, sålde fika, läsk, kakor och godis och höll i dagens tävling. Efteråt var alla överens om en sak. Sverige spelade väldigt bra denna kväll, för första gången i turneringen, trots förlusten.

Sommarens EM-visning på storbilds-TV blev ett mycket uppskattat arrangemang bland medborgarna även denna gång. Det var bara litet otur i andra matchen i fredags som totalt regnade bort. På onsdagen var ordningen återställd och publiken hade återvänt.

EM-visningen arrangerades av Staffanstorps kommun i samarbete med Kyrkheddinge IF och FC Staffanstorp. Sportringen hade skänkt priserna i tävlingen.

– Jättetrevligt arrangemang, detta gör vi om, lovade de fantastiska eldsjälarna, fotbollsföräldrarna och funktionärerna från KIF och FC medan de packade ihop de resterande varorna och åkte hem.

Text: Ivar Sjögren