Arkeologidagen i Uppåkra 28/8 – kult, blot och fest!

Kulthus. illustration: Loic Lecareux.

Kom och fira arkeologins dag med oss i Uppåkra på söndag 28 augusti kl. 10-16. En dag för hela familjen fylld med mystik, spänning och arkeologi!

Sista söndagen i augusti varje år är det arkeologidagen i Sverige. Årets tema i Uppåkra är kult, blot och fest! Lär dig om mat och dryck vid dessa tillfällen – med inspiration från Uppåkras kulthus. Ta del av senaste forskningen och förra årets utgrävning och hör om Uppåkras framtid. Lär dig om metalldetektering och metallhantverk och ät en järnålderslunch. En dag för hela familjen med arkeologiskola, guldgubbeverkstad och sagostund. Caféet håller öppet kl. 10-16. Fri entré. För program och vägbeskrivning se uppakra.se. Varmt välkomna!

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »