Vad innebär utbyggnaden till fyra spår för dig som bor i Hjärup?

Hjärups station från ovan. Illustation: Sweco/Trafikverket

Snart byggs det fyra spår mellan Malmö och Lund. Promenera i Hjärup med representanter från Trafikverket och Staffanstorps kommun och ställ frågor om projektet!

Nu har du möjlighet att bilda dig en uppfattning om vad utbyggnaden till fyra spår innebär för dig som bor i Hjärup. I september bjuder vi in till en promenad där vi berättar om stationen och vad som händer på orten under byggtiden.

Promenaden i Hjärup sker tisdag 13 september, kl. 17.45-20 (cirka). Vi samlas i korsningen Botildas väg/Banvallsvägen. Under promenaden passerar vi Banvallsvägen, stationen och Jakriborg där vi serverar fika. Där finns det också möjlighet att ställa frågor till Skånetrafiken. Promenaden är på cirka 1,5 km och vi håller oss på vägar och trottoarer, inga trappor.

Promenaden arrangeras av Trafikverket i samarbete med Staffanstorps kommun. Skånetrafiken medverkar.

Anmäl dig på trafikverkets webbplats >>. Det är ett begränsat antal platser till promenaderna. FULLBOKAT!

Korta fakta

Projekt Lund-Arlöv, fyra spår Södra stambanan mellan Lund, Högevall (söder om Lund) och Arlöv (norr om Malmö) kommer att byggas ut från två till fyra spår. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup rustas upp och en ny station byggs vid Klostergården i Lund.
Byggperiod: 2017–2023
Total budget: cirka fem miljarder kronor

Här kan du läsa mer om projekt Lund-Arlöv >>

Hjärups station. Illustation: Sweco/Trafikverket Hjärups station. Illustation: Sweco/Trafikverket

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »