Vad innebär utbyggnaden till fyra spår för dig som bor i Hjärup?

Hjärups station från ovan. Illustation: Sweco/Trafikverket

Snart byggs det fyra spår mellan Malmö och Lund. Promenera i Hjärup med representanter från Trafikverket och Staffanstorps kommun och ställ frågor om projektet!

Nu har du möjlighet att bilda dig en uppfattning om vad utbyggnaden till fyra spår innebär för dig som bor i Hjärup. I september bjuder vi in till en promenad där vi berättar om stationen och vad som händer på orten under byggtiden.

Promenaden i Hjärup sker tisdag 13 september, kl. 17.45-20 (cirka). Vi samlas i korsningen Botildas väg/Banvallsvägen. Under promenaden passerar vi Banvallsvägen, stationen och Jakriborg där vi serverar fika. Där finns det också möjlighet att ställa frågor till Skånetrafiken. Promenaden är på cirka 1,5 km och vi håller oss på vägar och trottoarer, inga trappor.

Promenaden arrangeras av Trafikverket i samarbete med Staffanstorps kommun. Skånetrafiken medverkar.

Anmäl dig på trafikverkets webbplats >>. Det är ett begränsat antal platser till promenaderna. FULLBOKAT!

Korta fakta

Projekt Lund-Arlöv, fyra spår Södra stambanan mellan Lund, Högevall (söder om Lund) och Arlöv (norr om Malmö) kommer att byggas ut från två till fyra spår. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup rustas upp och en ny station byggs vid Klostergården i Lund.
Byggperiod: 2017–2023
Total budget: cirka fem miljarder kronor

Här kan du läsa mer om projekt Lund-Arlöv >>

Hjärups station. Illustation: Sweco/Trafikverket Hjärups station. Illustation: Sweco/Trafikverket