Ändrad vattensammansättning i Hjärup

Vattendroppe Foto:Kenny Sarmy By: flickr.com

Från onsdagen den 5 oktober fram till vecka 45 kommer dricksvattnet i de sydöstra delarna av Hjärup få en annan sammansättning. Detta på grund av ökade mängder vatten från Vombverket till de delar som normalt försörjs av vatten från Ringsjöverket.

Vid Ringsjöverket genomförs de sista installationerna innan den nya UV-anläggning kan kopplas in. Under tiden som detta arbete pågår kommer Ringsjöverket att vara i behov av flödesavlastning, vilket innebär att produktionen vid Vombverket kommer att ökas.

Du kan också läsa mer om detta på Sydvattens webbplats.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

2 kommentarer till Ändrad vattensammansättning i Hjärup

 1. Hej!

  Gäller detta endast de sydöstra delarna av Hjärups tätort eller även Stora Uppåkra? På Sydvattens webbplats går det att i tabellform avläsa skillnaderna i vattenkvalitet men det finns ingen karta som visar vilka områden som berörs av detta.

  Kan ni få fram en karta på vilka områden som berörs av detta?

  Mvh Anna

  1. Hej Anna
   Även Stora Uppåkra omfattas av denna tillfälliga sammansättning av vatten.
   Vänligen
   Stefan Lundström, Tekniska enheten


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »