Staffanstorps kommun klättrar i ytterligare en skolranking

I måndags (3/10) presenterades Lärarförbundets ranking ”Bästa skolkommun” och här klättrar Staffanstorps kommun med 18 placeringar (plats 60 jämfört med 78 föregående år).

För 15:e året i rad redovisade Lärarförbundet den 3 oktober sin årliga ranking ”Bästa skolkommun”. Lärarförbundets syfte är att uppmuntra kommuner som ger sina elever, lärare och skolledare goda förutsättningar.

Tidigare i år visade Staffanstorps kommun en förbättrad placering på både Sveriges kommuner och landstings skolranking (plats 96 jämfört med 191 i förra mätningen) och på Lärarnas riksförbunds ranking (plats 34 jämfört med 89 i förra mätningen).

– I de olika rankingarna ingår delvis olika kriterier. Men om man stiger i alla tre är det inte någon tvekan om att vi verkligen klättrar i en nationell jämförelse. Det är väldigt glädjande och både lärare och annan skolpersonal ska ha en stor eloge. Det är de som gör att vi klättrar, säger Nino Vidovic (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Rankingen bygger på tretton kriterier som Lärarförbundet anser vara viktiga för att bedöma skolans förutsättningar och resultat. Staffanstorps kommun har 2016 förbättrat sin ranking på nio av dessa tretton kriterier. De största förbättringarna har skett i de kriterier som mäter elevernas kunskapsresultat. Samtliga kriterier som mäter måluppfyllelsen i åk 9 visar på förbättrade resultat. Andra kriterier som visar en positiv utveckling är att andelen friska lärare och att lärarlönerna ökar. Däremot visar kommunen vikande resultat vad gäller lärartätheten och andelen barn inskrivna i förskolan.

Mer information om rankingen ”Bästa skolkommun” hittar du på Lärarförbundets webbplats >>

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »