Skånevecka för psykisk hälsa

Skåneveckan 2016

Skåneveckan för psykisk hälsa är en vecka för ökad kunskap och samtal kring ämnet. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser.

Här följer det veckoprogram som arrangeras av Staffanstorps kommun i samarbete med Region Skåne, Nationell samverkan för psykisk hälsa samt Hjärnkoll Skåne.

11 oktober

Välkommen att besöka Staffanstorp kommuns öppna verksamhet för psykisk hälsa. Kom och träffa personligt ombud kl. 11-12, arbetsterapeut kl. 11-12 och boendestöd kl. 11-14. Vi bjuder på fika. Citypunkten, Torget 5, Staffanstorp.

En förändring angående Teaterförställning ”LAIF”, en föreställning om livet med Kreativa Akademin. Det kommer istället att bli en presentation om Kreativa Akademin av Magnus Nylander och tidigare deltagare. Kreativa Akademin använder sig av teater som arbetsmetod. Syftet är att få deltagarna att komma närmare ett arbetsliv, sig själva och att omgivande samhälle ska få en större förståelse för hur det är att vara utanför. Kl. 16.30. Bibliotekets Hörsal, Blekingevägen 1, Staffanstorp.

12 oktober

Föredrag ”Jag, min familj och vårt liv, helt enkelt”. Hjärnkolls ambassadör och bloggare Lisa Aronsson Höglund besöker oss och berättar om sitt liv med ADHD, Tourettes och autistiska drag. Kl. 16.30. Medelpunkten, Pilegården, Torget 7, Staffanstorp.

13 oktober

Välkommen att besöka Staffanstorp kommun öppna verksamhet för psykisk hälsa. Representant från boendestöd, biståndshandläggare och arbetsterapeut finns på plats för information och frågor. Vi bjuder på fika. Kl. 13-15. Citypunkten, Torget 5, Staffanstorp.

Sveriges vanligaste psykfall”. Malin Jensen, konsult i arbetspsykologi samt attitydambassadör för Hjärnkoll, föreläser utifrån egen erfarenhet av depression och attityder till psykisk ohälsa i samhället. Kl. 16.30. Medelpunkten, Pilegården, Torget 7, Staffanstorp.

Program för hela Skåne finner du här >>