Bowling för integration

I lördags ordnade Staffanstorps bowlingklubb en bowlingkväll i samarbete med Skåneidrotten och Staffanstorps kommun. Nyinflyttade kommuninvånare fick prova på bowling samt öva sin svenska tillsammans med föreningens medlemmar.

Det var mycket skratt och stora leenden hela kvällen från de drygt 20 inbjudna gästerna. Att gästerna talade många olika språk var inget hinder för att de skulle kunna samtala och få nya vänner.

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi blev inspirerade av dokumentärfilmen ”Trevligt Folk” (som handlar om somalier i Borlänge som skapar världens första somaliska landslag i bandy), och bestämde oss för att engagera oss i integrationen i kommunen med hjälp av vår sport. Sport är ett internationellt språk och förenar människor, säger Pia Elfström, ordförande i Staffanstorps Bowlingklubb.

Har du eller din förening också idéer för hur man kan skapa nya möten i kommunen? Kontakta i så fall gärna integrationssamordnaren och berätta mer!