Bowling för integration

Bowling. Foto: Pia Elfström

I lördags ordnade Staffanstorps bowlingklubb en bowlingkväll i samarbete med Skåneidrotten och Staffanstorps kommun. Nyinflyttade kommuninvånare fick prova på bowling samt öva sin svenska tillsammans med föreningens medlemmar.

Det var mycket skratt och stora leenden hela kvällen från de drygt 20 inbjudna gästerna. Att gästerna talade många olika språk var inget hinder för att de skulle kunna samtala och få nya vänner.

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi blev inspirerade av dokumentärfilmen ”Trevligt Folk” (som handlar om somalier i Borlänge som skapar världens första somaliska landslag i bandy), och bestämde oss för att engagera oss i integrationen i kommunen med hjälp av vår sport. Sport är ett internationellt språk och förenar människor, säger Pia Elfström, ordförande i Staffanstorps Bowlingklubb.

Har du eller din förening också idéer för hur man kan skapa nya möten i kommunen? Kontakta i så fall gärna integrationssamordnaren Karin Magnusson och berätta mer!

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »