LRF:s pris till tjänsteman

Hydrogeolog Marie-Louise Folkesson, klimatstrateg och vattensamordnare på Staffanstorps kommun, har fått årets LRF-pris för sina insatser inom vattenfrågor i kommunen.

Pristagaren offentliggjordes av Ingrid Jönsson, LRF Staffanstorp, vid Skördefesten i Balders Hage och motiveringen lyder: ”Pristagaren har på ett föredömligt sätt synliggjort kommunens lantbruk i rådhuset samt varit till stor hjälp för lantbruket kring vattenfrågor vid ett flertal tillfällen.”

– Detta är bland det finaste jag nånsin har fått, säger en mycket glad Marie-Louise Folkesson. Egentligen fick jag priset för något självklart, nämligen att vi alla ska ha ett samarbete. Jag är anställd för medborgarnas skull för att bidra till att vi ska få ett robust samhälle som ska klara klimatförändringar. Då är det alldeles tvunget att alla är med på båten. Det upplever jag som ganska självklart.

Detta var femte året som LRF i Staffanstorp delar ut sitt pris. Tidigare pristagare är Hvilan Utbildning AB, Richard Larsson på Per Larssons Traktormuseum, miljöinspektör Jenny Hugert, Staffanstorps kommun, samt förre chefen för Business Port Staffanstorp, Claes Nilsson.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt.