Kommunens priser och stipendier

Vid en fin ceremoni under Staffanstorps Kulturfest delades årets priser och stipendier ut av Kultur & Fritidsnämndens vice ordf. Magnus Lunderquist (kd).

Årets Kulturpris, 10 000 kronor

Kim W Andersson, serieskapare

”På Serieskolan i Malmö skapade Kim Staffanstorp tills jag dör, sedan följde bland annat Love Hurts-serierna, Alena som blivit långfilm samt Astrid: Vulkanmånens kult med utgivning hösten 2016. Från romantisk skräck, komedi och psykologisk realism tar Kim oss med in i en värld av science fiktion och rymdäventyr. Våren 2016 arrangerade Staffanstorps Konsthall en utställning med Kims serieoriginal.

Kim W Andersson, en av Sveriges bästa serietecknare nu också med en internationell karriär tilldelas Staffanstorps Kulturpris 2016 för: mästerligt nyskapande, stor skicklighet, gränslös skaparglädje och kärlek till konsten!”

Årets Kulturstipendiat, 8 000 kronor

Sabina Chantouria, sångerska och låtskrivare

”Sabina är en målmedveten och talangfull musiker, sångerska, låtskrivare och gitarrist från Staffanstorp, som bland annat blivit utvald att tävla i Hollywood samt vunnit musiktävlingen ”Publikens favorit” 2012 på Malmöfestivalen.

Kultur och fritidsnämnden vill med årets kulturstipendium stötta Sabina Chantouria i hennes fortsatta utveckling som musiker.”

Årets Barn och ungdomsledarpris, 15 000 kronor

Jonas Permbeck, Kyrkheddinge IF

”Jonas har under alla sina år som ledare i Kyrkheddinge IF visat på ett mycket stort engagemang i föreningens alla lag, från de yngsta till de äldsta. När FC Staffanstorp skulle bildas satt Jonas med i styrgruppen och gav sitt fulla stöd till förverkligandet av en renodlad tjejförening. Jonas har även sett över Kyrkheddinge IF’s möjligheter att på ett så bra sätt som möjligt engagera ensamkommande flyktingbarn och deras möjligheter att spela fotboll.”

Årets Idrottsprestation, 2 000 kronor var och 5 000 kronor till den förening som fostrat de aktiva

Ida Marko-Varga och Magdalena Kuras, simmare, och SK Triton

”Ida och Magdalena deltog båda vid VM i Kazan 2015 där Sverige överraskade med att kriga om medaljerna i de båda frisimslagkapperna. Det blev i Kazan två fina fjärde platser varav ett nytt Svenskt Landslagsrekord. Detta renderade i att båda damerna blev uttagna i SOK:s satsning mot OS i Rio där Ida fick en slutlig plats. Båda damerna har gjort en stor idrottsprestation det senaste året!”