Nytt äldreboende i Staffanstorp

Vardaga och Hemsö har tecknat ett avtal om byggnation av ett nytt äldreboende i Vikhem, Staffanstorp. Hemsö står för byggnation och blir Vardagas hyresvärd för det nya boendet, som får namnet Villa Vikhem.

Villa Vikhem beräknas stå inflyttningsklart hösten 2019 och får 54 boendeplatser, fördelat på tre våningsplan. Boendet vänder sig till äldre som behöver stöd och omvårdnad på grund av sviktande kroppslig hälsa eller demenssjukdom. Byggnaden ska certifieras enligt miljöbyggnad silver.

─ Lagen om valfrihet (LOV) infördes i Staffanstorps kommun för att utveckla äldreomsorgen. I LOV-systemet konkurrerar aktörerna inte med pris utan med kvalitet. Jag övertygad om på att Villa Vikhem blir ett väldigt bra exempel på just detta – trivsamhet, hög kvalitet och en riktigt bra verksamhet, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

− Vi har goda erfarenheter av att bedriva äldreomsorg i Skåne och det känns extra roligt för oss i Vardaga att nu etablera oss även i Staffanstorp. Vi har inlett ett positivt samarbete med kommunen och ser fram emot att kunna erbjuda ett riktigt fint och modernt alternativ för de invånare som behöver plats på äldreboende, säger Vardagas affärsområdeschef Ulla Tansen.

─ Det är glädjande att vi nu kan fortsätta planera det nya äldreboendet tillsammans med Vardaga. Byggnaden kommer att uppföras centralt i Staffanstorp i det helt nya bostadsområdet Vikhem. Äldreboenden är Hemsös största fastighetskategori och vi bygger för närvarande åtta nya äldreboenden i Sverige, säger Fredrik Alvarsson, projektutvecklingschef på Hemsö.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Nytt äldreboende i Staffanstorp

 1. Hej jag heter Jenny Almqvist har jobbat på ett ålderdomshem i Kävlinge Billingshäll sedan 1999 jobbar med dementa mina arbetsuppgifter: städa, tvätta, allmän omvårdnad, mina positiva sidor: omtänksam, arbetsam bra på och passa tider skulle vara roligt och jobba hos er mvh Jenny

  1. Hej Jenny!
   Du kan se våra lediga jobb här: https://staffanstorp.se/arbete-och-naringsliv/kommunen-som-arbetsplats/lediga-tjanster/ Det finns tre särskilda boenden/äldreboende i kommunen. Centralt i Staffanstorp ligger Magnoliagården och Pilegården och mitt i Hjärup ligger Klöverlyckan.

   Magnoliagården drivs sedan 1 januari 2016 på entreprenad av Förenade Care AB. Magnoliagården ligger på Norregatan/Blekingegatan, 245 31 Staffanstorp. Telefon: 0767-90 29 00. Pilegården drivs på entreprenad av Humana. https://www.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp–humana-pilegarden/
   Klöverlyckan ligger på Centrumstigen 4, 245 62 Hjärup.
   Telefon: 040-46 21 17
   Lycka till
   Lisbeth, Staffanstorps kommun