Nytt äldreboende i Staffanstorp

Senior. Foto och licens: Åsa Siller

Vardaga och Hemsö har tecknat ett avtal om byggnation av ett nytt äldreboende i Vikhem, Staffanstorp. Hemsö står för byggnation och blir Vardagas hyresvärd för det nya boendet, som får namnet Villa Vikhem.

Villa Vikhem beräknas stå inflyttningsklart hösten 2019 och får 54 boendeplatser, fördelat på tre våningsplan. Boendet vänder sig till äldre som behöver stöd och omvårdnad på grund av sviktande kroppslig hälsa eller demenssjukdom. Byggnaden ska certifieras enligt miljöbyggnad silver.

─ Lagen om valfrihet (LOV) infördes i Staffanstorps kommun för att utveckla äldreomsorgen. I LOV-systemet konkurrerar aktörerna inte med pris utan med kvalitet. Jag övertygad om på att Villa Vikhem blir ett väldigt bra exempel på just detta – trivsamhet, hög kvalitet och en riktigt bra verksamhet, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

− Vi har goda erfarenheter av att bedriva äldreomsorg i Skåne och det känns extra roligt för oss i Vardaga att nu etablera oss även i Staffanstorp. Vi har inlett ett positivt samarbete med kommunen och ser fram emot att kunna erbjuda ett riktigt fint och modernt alternativ för de invånare som behöver plats på äldreboende, säger Vardagas affärsområdeschef Ulla Tansen.

─ Det är glädjande att vi nu kan fortsätta planera det nya äldreboendet tillsammans med Vardaga. Byggnaden kommer att uppföras centralt i Staffanstorp i det helt nya bostadsområdet Vikhem. Äldreboenden är Hemsös största fastighetskategori och vi bygger för närvarande åtta nya äldreboenden i Sverige, säger Fredrik Alvarsson, projektutvecklingschef på Hemsö.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Här hittar du tillkännagivanden, kungörelser och justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »