Två nya chefer i Staffanstorps kommun

Vi frågade dem vad de arbetat med senast och vad de är mest stolta över att ha gjort.

Gunilla Lewerentz, ny chef för medborgarservice

Medborgarservice är en ny verksamhet som inkluderar Kultur- och fritids alla verksamheter (bland annat fritidsgårdar, bibliotek och Bråhögsbadet), all medborgarservice, nämndsekretariat och kommunens vaktmästeri.

Gunilla kommer från ett jobb som avdelningschef för områdesutveckling i Stadsområde Söder i Malmö stad. Avdelningen ansvarar för kultur och medborgarservice, fritid och förebyggande verksamheter samt lokal stadsutveckling, trygghetsfrågor och medborgardialog.

De senaste tolv åren har hon jobbat i Malmö stad i fem olika förvaltningar. Innan dess var hon anställd på Stadskontoret där hon genomförde en utredning kring att implementera ett kontaktcenter i Malmö stad.

– Jag älskar den offentliga sektorn och är glad och stolt över förtroendet att få vara med och skapa medborgarnytta och se till så att skattepengarna används väl.

Gunilla är dramapedagog i botten och har också jobbat med teater i olika sammanhang. Hon var bland annat med och startade Malmö Amatörteaterforum, en paraplyorganisation för amatörteater i Malmö.

Cecilia Svensson, ny socialchef

Cecilia var tidigare avdelningschef för områdesutvecklingen i Stadsområde innerstaden i Malmö stad och var dessförinnan utvecklingschef i Malmö stad med fokus på kvalitetsfrågor och tidigare även IFO-chef i Södra innerstaden.

– Min profession är att vara ledare och chef. Jag har haft olika chefsbefattningar sedan 1993. I mitt nya jobb ska jag börja med att slå ihop två kulturer till en, Vård och Omsorg samt Individ och Familjeomsorgen (IFO). Jag leder genom ledare så det viktigaste är att bygga en effektiv och rolig ledningskultur.

– Mest stolt är jag över att ha vunnit Svenska Leanpriset för Södra innerstaden 2012, ett arbete som jag initierade och drev. Jag var även med och vann Guldlänken för bästa offentliga it-lösning genom ”soctanter på nätet”, landets första virtuella socialrådgivning.
Cecilia är socionom i grunden och har även lagidrottat. Hon har spelat fotboll som libero och anfallare.

– Jag var allround som spelare, skrattar hon. Men idag är jag uteslutande lagledare och en lärdom är att vill man få bollen i mål, måste varje spelare förstå sin roll, spelregler, lita på kollegor och ledare, se helheten och processerna och framförallt ska inte alla springa på bollen samtidigt.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt