Vernissage Lotta Hagerman i Staffanstorps konsthall

Söndagen den 4 december kl. 13.00 – 16.00 bjuder Staffanstorps konsthall in till vernissage. Klockan 13.10 hälsar Margareta Pauli (M) ordförande i kultur- och fritidsnämnden välkommen och Lotta Hagerman berättar om sitt konstnärskap. Varmt Välkomna!

Lotta Hagerman, född 1940 är bland annat representerad på Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska Muséet i Göteborg och Kalmar konstmuseum. Efter utbildning på Konstfack, textil inriktning, bildade hon tillsammans med andra formgivare 10-gruppen som arbetade både nationellt och internationellt med textiltryck såväl som offentlig utsmyckning. 1976 lämnar Hagerman 10-gruppen för att helt ägna sig åt måleriet. Sedan länge är det fritt måleri som gäller, just nu helst akryl/vinylfärg på linne eller glasfiberduk.

Utställningen pågår mellan perioden den 4/12 2016 – 29/1 2017.

Arr: Kultur & Fritid i Staffanstorp.